سبک زندگیسلامتی

مجموعه سفر در آشپزی، بخش یک؛ خوراک سنتی ایرلندی

آشپزی و مزه‌کردن غذاهای بین‌المللی، یکی از بهترین راه‌ها برای گذراندن روزهای خانه‌نشینی و همچنین سفر کردن به سراسر جهان از دنیای آشپزخانه خودتان است. 

این روزها، همه ما از سفرهای داخلی و بین‌المللی به‌طور موقت محروم شده‌ایم، زیرا ویروس کرونا تبدیل به یک بیماری همه‌گیر جهانی شده است و جان تمام انسان‌ها را تهدید می‌کند؛ اما شما کماکان می‌توانید بدون ترک‌کردن آشپزخانه‌تان، از مزه‌کردن بخشی از مقصد موردعلاقه خود در جهان، لذت ببرید.

پامپا قصد دارد هر چند روز، با انتشار یک دستور پخت از جهان متنوع غذاهای بین‌المللی، شما را به سفری به سراسر قاره‌ها ببرد، حتی اگر در خانه خود قرنطینه هستید.

اولین دستورپخت، متعلق به یک خوراک سنتی ایرلندی به نام «دوبلین کادل» (Dublin Coddle) است، غذایی که معمولا از باقی‌مانده دیگر غذاها درست می‌شود. دوبلین کادل، غذای موردعلاقه نویسندگان ایرلندی سرشناسی چون جاناتان سوییفت و شان اوکیسی بوده است و در آثار جیمز جویس، نویسنده مشهور ایرلندی، به آن اشاره بسیاری شده است. این خوراک لذیذ، ارتباط نزدیکی با دوبلین، پایتخت کشور ایرلند، دارد.

دوبلین کادل چیست؟

کادل، یک خوراک آرام‌پز و متشکل از سوسیس، کالباس بیکن و سیب‌زمینی است. ترکیب این مواد اولیه ساده در قابلمه، در نهایت خوراکی بی‌نظیر و منحصربه‌فرد به شما ارائه خواهد داد که برای گرم‌شدن در شب‌های سرد زمستانی و عصرهای خنک پاییزی و بهاری، بدون شک، انتخابی فوق‌العاده و آسان است.

مواد اولیه

برای ۴ نفر

  • ۲۸۵ گرم سوسیس خالص گوشت با کیفیت

  • ۲۰۰ گرم کالباس خشک گوشت

  • ۲ عدد پیاز متوسط پوست‌کنده و خردشده در قطعه‌های بزرگ

  • ۴ عدد هویج بزرگ پوست‌کنده و خردشده در قطعه‌های بزرگ

  • سه چهارم لیوان آب گوشت

  • ۸ عدد سیب‌زمینی متوسط پوست‌کنده، خرد شده به چهار قسمت مساوی

  • نمک و فلفل به مقدار لازم

  • ۳ قاشق چایخوری جعفری خردشده

  • نان، برای سرو غذا

دستور پخت

خورش سنتی ایرلندی

کادل، غذای موردعلاقه جاناتان سوییفت، نویسنده کتاب مشهور سفرهای گالیور بوده است

۱. سوسیس‌ها و کالباس‌ها را تا زمانی که کمی تغییر رنگ بدهند، با شعله ملایم، حرارت دهید.

۲. فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید تا گرم شود.

۳. پیازها و هویج‌ها را در کف ظرف مناسب برای فر، بچینید.

۴. کمی نمک و فلفل و نصف جعفری خردشده را روی آن‌ها بریزید و سپس آب گوشت را اضافه کنید.

۵. سوسیس‌ها را روی سبزیجات بچینید، سپس سیب‌زمینی‌ها و کالباس‌ها را در لایه‌های بعدی قرار دهید.

۶. بقیه جعفری را اضافه کنید و کمی نمک و فلفل روی آن بپاشید.

۷. روی آن را با فویل بپوشانید و به‌مدت یک ساعت در فر قرار دهید.

۸. پس از یک ساعت، در یا پوشش روی خوراک را بردارید و به‌مدت ۳۰ دقیقه دیگر در فر قرار دهید.

۹. غذای شما آماده است و می‌توانید آن را با تکه‌های نان سوخاری‌شده یا خشک سرو کنید. معمولا تکه‌های نان را مانند آبگوشت در کادال، تیلیت می‌کنند.

نکات مهم

دوبلین

یک قاشق از دوبلین کادل، شما را مستقیما به خیابان‌های رنگارنگ پایتخت ایرلند می‌برد. عکس از «پاپا آیونا میرلا» (Popa Ioana Mirela)

یک کاسه خوراک کادل، مانند یک آغوش گرم است، وقتی در عصری سرد، خیس از باران به خانه باز می‌گردید. این غذای لذیذ، سرما را از تن شما می‌گیرد، همان سرما و لرزی که شاید نشستن کنار آتش یا بخاری هم نمی‌تواند آن را گرم کند.

شما می‌توانید کادل را آن‌قدر در فر بگذارید تا آب آن کاملا خشک شود و به‌شکل یک خوراک دربیاید. در نظر داشته باشید که پخت یک کادل عالی و بی‌نقص، عمدتا به کیفیت گوشت داخل آن بستگی دارد، پس در زمان خرید مواد اولیه حسابی دقت کنید.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن