
طبخ غذاهای مشهور بین المللی، تفریحی دوستداشتنی برای تجربه حس و حال کشورهای دیگر است. در مجموعه آشپزی ملل فهرست بزرگی از بهترین غذاهای دنیا را به شما معرفی میکنیم و طرز تهیه و دستورپخت آن را به شما آموزش میدهیم.
لذت مزهکردن طعم لذیذ غذاهای محلی و خیابانی کشورهای مختلف یکی از بهترین تجربههایی است که میتوان در سفر کسب کرد. شما همچنین میتوانید بدون ترککردن خانه و آشپزخانهتان، از عطر و طعم مقصد گردشگری موردعلاقه خود در جهان، لذت ببرید. پامپا در مجموعه آشپزی ملل، قصد دارد هر روز یک دستور پخت و طرز تهیه از جهان متنوع غذاهای بینالمللی منتشر کند و شما را به سفری هیجانانگیز به گوشه و کنار جهان ببرد تا بتوانید بخشی از فرهنگ غذایی ملل مختلف را به خانههای خود مهمان کنید.
اگر سوالاتی مانند «ناهار چی درست کنم بدون برنج» یا «غذای جدید چی بپزم»، ذهن شما را مشغول کرده است، ما جواب سوال شما را داریم. هر روز با ما همراه باشید و در مجموعه آشپزی ملل، یک غذای بینالمللی جدید و متفاوت طبخ کنید.
تمام سعی ما بر این است که با سادهترین مواد لازم، آشپزی بیدردسر و لذتبخشی را برای شما در خانه رقم بزنیم. در این مجموعه به سراغ غذاهای ملی، غذاهای خیابانی مشهور و طرز تهیه خوشمزهترین غذاهای دنیا از قاره آسیا و آفریقا گرفته تا آمریکا و اروپا میرویم تا با جاری شدن عطر آنها در خانه، چشمانتان را ببندید و خود را در یکی از غذاخوریها، کافهها، رستورانها یا دکههای کنار خیابان آن مقصد تصور کنید.
هیچکس آشپز به دنیا نمیآید، مگر آنکه یاد بگیرد چگونه آشپزی کند
اگر آشپز حرفهای هستید یا به آشپزی علاقه دارید که چه بهتر، اما اگر تاکنون پا به آشپزخانه هم نگذاشتهاید یا فکر میکنید استعداد این کار را ندارید، نگران هیچچیز نباشید، زیرا «هیچکس آشپز به دنیا نمیآید، مگر آنکه یاد بگیرد چگونه آشپزی کند».
ما در کنار شما هستیم تا دستور پخت غذاهای جدید و خوشمزه، غذاهای فرنگی ساده و غذاهای متفاوت را به شما معرفی کنیم و بسیار خوشحال میشویم اگر از غذاهای خود عکس بگیرید و با تگکردن پامپا در اینستاگرام (@mykojaro)، تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
فقط کافی است چند نکته مهم و ساده را همیشه رعایت کنید تا غذایی لذیذ و منحصربهفرد برای خود یا عزیزانتان آماده کنید و از آشپزی نهایت لذت را ببرید.
نکاتی که پیش از شروع آشپزی باید بدانید
- همیشه پیشخوان آشپزخانه را تمیز نگه دارید تا فضایی آرام و انرژیبخش برای خود فراهم کنید.
- از مواد اولیه تازه استفاده کنید تا طعم غذا بهطور چشمگیری بهبود پیدا کند.
- غذاهای سالم بپزید؛ استفاده از روغن زیتون و دیگر روغنهای گیاهی بهجای روغنهای مضر و بخارپز کردن بهجای سرخکردن، احساس رضایت دلپذیری در شما ایجاد خواهد کرد.
- یک چاقوی مخصوص آشپزی برای خود بخرید. خردکردن یکی از مهمترین بخشهای آشپزی است و داشتن یک چاقوی باکیفیت و مناسب، لذت این کار را چندبرابر خواهد کرد.
- اعتماد به نفس آشپزی داشته باشید و اجازه ندهید هیچکس به شما بگوید که نمیتوانید.
- در آشپزی شجاع و باجسارت باشید و ریسک کنید. مطمئن باشید بسیاری از طعمهای غذاهای بینالمللی به مزاجتان خوش خواهد آمد، پس بهراحتی از آنها نگذرید و حتما، آنها را یکبار هم که شده طبخ کنید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
۱. دوبلین کادل؛ خوراک سنتی ایرلندی
دوبلین کادل، یک خوراک آرامپز و متشکل از سوسیس، کالباس بیکن و سیبزمینی است. ترکیب این مواد اولیه ساده در قابلمه، در نهایت به خوراکی بینظیر و منحصربهفرد منجر خواهند شد که برای گرمشدن در شبهای سرد زمستان و عصرهای خنک و ملس پاییزی و بهاری، بدون شک، انتخابی فوقالعاده و ساده است.
۲. ساراواک لاکسا؛ غذای سنتی مالزی
لاکسا، نوعی سوپ نودل رایج در شبهجزیره مالایا است که از ترکیب آشپزی چینی و آشپزی مالایایی به دست آمده است و انواع متفاوتی دارد. ساراواک لاکسا از نودل برنج یا رشتهفرنگی و گوشت مرغ، ماهی یا میگو، شیر نارگیل بههمراه ادویههای تند و آتشین از جمله سس بسیار تند قرمزی به نام «سامبال» (Sambal) و تمبر هندی، تشکیل میشود. این غذا با طعمی آتشین و خوشایند، پر ادویه، بسیار لذیذ و هوسبرانگیز، بهترین غذا برای شروع روز است.
۳. بورک؛ غذای خیابانی مشهور بوسنی و هرزگوین
بورک، متشکل از یک نوع خمیر نان یا شیرینی بنام خمیر فیلو است و داخل آن با مواد گوناگونی مانند پیاز، گوشت گاو، گوسفند، مرغ یا ماهی، تخممرغ، انواع ادویه و سبزیجات دیگر پر میشود. این غذا در اصل از کشور ترکیه سرچشمه میگیرد و در غذاهای محلی کشورهای حوزه بالکان، منطقه جنوبی قفقاز، کشورهای مدیترانهای و دیگر کشورهای اروپای شرقی و آسیای غربی دیده میشود. طعم بورک با بافتی برشته اما نرم، دلچسب و در عین حال پر از ادویه، بسیار لذیذ و خوشمزه است.
۴. کاری ویندالو؛ کاری محبوب هند
ویندالو، یک نوع کاری محبوب در منطقه گوا و بسیاری از سایر نقاط کشور هند است. این غذا یک عضو اصلی از منوی رستورانهای هندی است و اغلب از آن، بهعنوان یک غذای تند و آتشین یاد میشود. این غذا از گوشت خواباندهشده در سیر و سرکه خرما، پیاز، انواع ادویه و شکر تهیه میشود و معمولا با نان گرم یا برنج به سر میز آورده میشود. بیشتر افراد فکر میکنند که کاری ویندالو غذایی تند و آتشین است، اما این غذا آنچنان هم تند نیست.
۵. پد تای؛ غذای خیابانی محبوب تایلند
«پد تای»، متشکل از نودلهای سرخشدهای است که بهعنوان غذای خیابانی و در غذاخوریهای ساده و رستورانهای تایلندی سرو میشود. مواد تشکیلدهنده اصلی این غذا، نودلهای برنج، تکههای توفو و نیمرو هستند که با تمبر هندی، فلفل، سیر خشک، سس ماهی یا میگو و شیره خرما مزهدار میشوند. طعم این غذا با ترکیب اعجابانگیز مواد لازم با چیلی خشکشده و بادامزمینی برشته واقعا ملایم و منحصربهفرد است.
۶. بوریتو؛ صبحانه مشهور مکزیک
بوریتو، نوعی غذای مکزیکی است که با تورتیلای گندم درست شده و با مواد مختلفی پر میشود. بوریتو بهعنوان صبحانه در این کشور سرو میشود و انواع مختلفی چون بوریتو با گوشت مرغ، گوساله، برنج، لوبیای پخته و سبزیجاتی چون کاهو، گوجه، پنیر و سسهای تند و خوشطعم دارد. داخل بوریتو را میتوان با تخممرغ نیمرو، سوسیس و کالباس و مقدار زیادی فلفل چیلی هم پر کرد.
۷. گولاش؛ غذای ملی مجارستان
گولاش، یکی از شناختهشدهترین غذاهای مجارستانی است. اما باید بدانید که در این کشور یک گولاش واقعی، خورش نیست، بلکه یک سوپ مقوی و سالم، متشکل از پاپریکای فراوان و پیاز، هویج، گوشت گوساله و گاهی گوسفند، سیبزمینی و «تیپتکه» (csipetke) یا رشتهفرنگی است. طعم گولاش بسته به نوع پاپریکایی که استفاده میکنید، میتواند سیار تند، شیرین و نیمهشیرین باشد.
۸. لاهماجون؛ پیتزای مشهور ترکیه
لاهماجون، ریشه در کلمه عربی «لحم عجین» دارد و به معنای «گوشت و خمیر» است و در سراسر دنیا بهعنوان پیتزای ترکی شناخته میشود. لاهماجون، یک پیتزای نازک برشته است که با طعم شیرین گوشت چرخکرده بره و فلفلهای چیلی تند و آتشین، هر سلیقهای را راضی میکند. این غذا از خمیر گرد و نازکی تشکیل میشود که روی آن گوشت چرخکرده و سبزیجات خردشده مانند پیاز، گوجه و جعفری میریزند.
۹. پیروگی؛ دلمه لذیذ لهستان
پیروگی، دلمهای خمیری است که داخل آن را با سیبزمینی، گوشت چرخکرده، پنیر خردشده، پنیر سفید، کالباس، قارچ، کلم سفید، اسفناج، سوسیس، کلم ترش و میوه یا دیگر مواد پر کرده و سپس در روغن یا کره سرخ میکنند یا در آب میجوشانند. این غذا به عنوان پیشغذا، غذای اصلی، فست فود و دسر سرو میشود و انواع مختلفی با طعمهای تند، نمکی و شیرین دارد.
۱۰. سوپ نودل فو؛ غذای ملی ویتنام
سوپ فو از آب گوشت که در آن گوشت گوساله یا مرغ بههمراه نودل پخته میشود، تشکیل میشود و روی آن را با سبزیجات معطری چون گشنیز، ریحان یا نعنا و جوانه گندم، پیاز، و برشی از لیمو تزئین میکنند. معمولا برای قویتر کردن طعم این سوپ به آن، هویج، پیازچه، سیر تازه، مارچوبه، قارچ، نمک و فلفل تند اضافه کرده و همراه با سس چیلی یا سس ماهی، آن را سرو میکنند. سوپ نودل فو، معطر است و طعمی پرادویه دارد.
۱۱. سوسیس کاری؛ غذای خیابانی مشهور آلمان
سوسیس کاری، غذایی متشکل از سوسیسهای خردشده در یک سس گوجهفرنگی تند است که سوسیس معمولی را تبدیل به یک وعده لذیذ شبانه کرده است. این غذا در کنار یک نوشیدنی خنک، یک میانوعده محبوب آلمانی به شمار میآید. سوسیس گوشت را میتوان بخارپز یا سرخ کرده و با سس کچاپ معمولی، کچاپ کاری یا رب گوجهفرنگی و ادویه کاری، سرو کرد.
۱۲. شاک شوکا؛ صبحانه لذیذ و مفصل تونس
شاکشوکا یا املت تونسی، نوعی غذای محبوب در خاورمیانه و آفریقای شمالی است که از سس گوجهفرنگی، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پیاز، زیره سبز و تخممرغ و سبزیجات موجود در تونس تشکیل میشود. این صبحانه مفصل و دودی، بسیار مقوی و انرژیبخش است، بهطوری که تا میانههای روز احساس گرسنگی نخواهید کرد.
۱۳. جامبالایا، طاس کباب لذیذ آمریکا
جامبالایا نوعی «طاس کباب» است که معمولا با انواع مختلف گوشت چون میگو، مرغ، خرچنگ، خرگوش یا سوسیسهای پرادویه طبخ میشود. هر لقمه از جامبالایا را که در دهانتان میگذارید، با طعمهای مختلفی از بوی تازه برنج، تکههای ترد گوشت و سوسیس گرفته تا عطر سیر و شوری میگو روبهرو میشوید. اگر به تندی علاقه دارید، میتوانید با افزودن سس تند بهاندازه دلخواه به طعم مورد نظر خود دست پیدا کنید.
۱۴. بی بیم باپ؛ غذای مقوی و لذیذ کره جنوبی
بیبیمباپ در زبان کره جنوبی بهمعنای «مخلوط برنج» است که از برنج و ترکیبات متنوع دیگر تشکیل میشود. این غذا در واقع، کاسهای پر از برنج داغ است که با تزئین سبزیجات سرخ و مزهدارشده یا «کیمچی» (سبزیجات تخمیرشده سنتی)، رب فلفل چیلی و سس سویا به شما ارائه میشود. دیگر مواد تشکیلدهندهای که میتوان به بیبیمباپ اضافه کرد، تخممرغ خام یا سرخشده و تکههای گوشت گاو هستند.
۱۵. کاتی رول؛ غذای خیابانی مشهور هند
کاتی رول، یکی از محبوبترین غذاهای خیابانی هند است که بهصورت لقمههای نان پاراتای حاوی مواد مختلف، سرو میشود. نسخه گیاهی و لذیذ کاتی رول با سبزیجات مختلف پر شده و با سسهای خوشطعم هندی سرو میشود. شما همچنین میتوانید در تهیه این غذای لذیذ از انواع گوشت، پیاز، فلفل برشته، سسهای متنوع و ادویه استفاده کنید.
۱۶. کاری کاتسو؛ غذای مشهور ژاپن
کاری کاتسو، وعدهای مقوی است و از کتلتهای گوشت مزهدارشده در سس کاری تشکیل میشود و آن را با برنج پخته و کلم خردشده سرو میکنند. این غذا را با مرغ و همچنین سبزیجات سرخشده با آرد سوخاری نیز میتوان درست کرد. کتلتهای گوشت سرخشده ترد و برشته با سس کاری غلیظ با طعم نسبتا شیرین اما تند در کنار برنج نرمی که با سس کاری سرو میشود، واقعا لذیذ و دلچسب هستند. کلم خردشده نیز طعم تازگی را برای این غذا به ارمغان میآورد.
۱۷. خوراک کلم و سیبزمینی؛ صبحانه سنتی انگلستان
خوراک کلم و سیبزمینی با نام اصلی «بابل اند اسکوئیک»، برای استفاده از سبزیجات سرخشده یا پخته باقیمانده در یخچال به وجود آمد. مواد تشکیلدهنده اولیه این خوراک، کلم و سیبزمینی هستند اما شما میتوانید هویج، لوبیا، جوانهها و دیگر سبزیجات باقیمانده را هم به آن اضافه کنید. بابل و اسکوئیک را با گوشت سرد باقیمانده در یخچال و ترشی یا سس قهوهای نیز سرو میکنند.
۱۸. تاکو ؛ غذای خیابانی مکزیک
تاکو، غذای سنتی مکزیک است و شباهت بسیاری با بوریتو دارد. این غذا از یک نان تورتیلای پختهشده از آرد ذرت تشکیل میشود که با مواد مختلفی آن را پر میکنند. از مواد داخل تاکو میتوان به گوشت، مرغ و غذای دریایی، سبزیجات و حتی پنیر اشاره کرد. تاکو را معمولا با دست میخورند و با سس سالسا یا آووکادو سرو میکنند. آب لیمو، نمک و سس تند را همراه تاکو به سر سفره بیاورید تا در صورت لزوم به آن اضافه کنید.
۱۹. تخممرغ پخته در آووکادو؛ صبحانه لذیذ آمریکا
تخممرغ پخته در آووکادو، صبحانهای بسیار ساده با طعم خامهای، خوشمزه و کرهای، است که هر فردی عاشق آن خواهد شد. در طبخ این غذا از کره استفاده نمیشود. مواد تشکیلدهنده این صبحانه لذیذ و لاکچری، آووکادو، تخممرغ، پاپریکا، کالباس، نان سوخاری و سیر سرخشده هستند.
۲۰. ناسی گورنگ؛ غذای ملی اندونزی
ناسی گورنگ در زبان اندوزیایی بهمعنای «برنج سرخشده» است. این غذا از برنج تفت داده شده در روغن بههمراه نوعی سس سویای شیرین، موسیر، تمبر هندی، فلفل تند و در کنار تخممرغ سرخشده، گوشت مرغ و میگو و گاهی ماهی نمکسود تشکیل شده و بهعنوان صبحانه در این کشور خورده میشود. طعم این غذا با خمیر میگو و سویا سس شیرین بسیار اشتهاآور و لذیذ است و دستور تهیه بسیار سادهای دارد.