سبک زندگیسلامتی

دستور پخت پائیا از اسپانیا؛ مجموعه آشپزی ملل در خانه، قسمت ۲۲

در مجموعه آشپزی ملل در خانه، با دستور پخت یکی از غذاهای جهان به آن کشور سفر می‌کنیم. امروز با طرز تهیه غذای ملی پائیا، به اسپانیا در جنوب غرب اروپا سفر خواهیم کرد.

این روزها، همه ما از سفرهای داخلی و بین‌المللی به‌طور موقت محروم شده‌ایم؛ زیرا ویروس کرونا تبدیل به یک بیماری همه‌گیر جهانی شده است و جان تمام انسان‌ها را تهدید می‌کند؛ اما شما کماکان می‌توانید بدون ترک‌کردن آشپزخانه‌تان، از مزه‌کردن بخشی از مقصد موردعلاقه خود در جهان، لذت ببرید.

پامپا قصد دارد هر روز با انتشار یک دستور پخت از جهان متنوع غذاهای بین‌المللی، شما را راهی سفری به سراسر قاره‌ها کند. امروز قرار است به اسپانیا سفر کنیم و غذای ملی و اصیل «پائیا» (Paella) را بپزیم.

پائیا چیست؟

پائیا یکی از لذیذترین غذاهای ملی اسپانیا است که در فارسی به اشتباه با نام «پائلا» خوانده می‌شود. ماده اصلی تشکیل‌دهنده این غذا، برنج است و تنوع زیادی دارد. پائیا در بخش خودمختار والنسیا در شرق اسپانیا خلق شد؛ اما در حال حاضر در سراسر اسپانیا از محبوبیت بالایی برخوردار است.

پائیا در روزهای آخرهفته با مراسمی خاص در ظرفی بزرگ و روی آتش هیزم در فضای باز حیاط با حضور اعضای خانواده و دوستان، طبخ و سرو می‌شود و بهانه‌ای برای گردهم آوردن عزیزان به شمار می‌آید.

پائیا را با انواع گوشت مانند مرغ، مرغابی، حلزون، ماهی مرکب، میگو، صدف سیاه و صدف دوکفه‌ای درست می‌کنند. از دیگر مواد تشکیل‌دهنده این غذا نیز می‌توان به لوبیا سبز، لوبیای لیما، گوجه‌فرنگی، روغن زیتون، زعفران، کنگر فرنگی و سیر اشاره کرد. گیاه‌خواران نیز می‌توانند از نسخه پائیای سبزیجات با قارچ و زیتون لذت ببرند.

دستور پختی که امروز با توجه به ذائقه ایرانیان برای شما در نظر گرفتیم، نسخه پائیای مرغ است که امیدواریم از آن نهایت لذت را ببرید.

مواد لازم

برای ۴ نفر

  • ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۱ عدد پیاز طلایی پوست‌کنده و کاملا ریز خردشده
  • ۱ عدد فلفل دلمه‌ای قرمز؛ دانه‌های آن را جدا و به‌صورت نگینی ریز خرد کنید
  • ۳ حبه سیر پوست‌کنده و رنده‌شده یا له‌شده
  • ۲ عدد سینه فیله به وزن تقریبی ۸۰۰ گرم؛ برش خورده به قطعات ۲٫۵ سانتیمتری و با نمک و فلفل سیاه مزه‌دار شده
  • ۲٫۵ پیمانه برنج دانه کوتاه (ترجیحا ایرانی)
  • ۳ لیوان (۶۰۰ میلی‌لیتر) آب مرغ گرم
  • ۱ قاشق چای‌خوری زردچوبه
  • ۱ قاشق چای‌خوری پاپریکا
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • ۴۰۰ گرم گوجه کنسروی خردشده
  • ۱ لیوان آب یا آب مرغ اضافه
  • یک لیوان نخودفرنگی
  • یک دسته جعفری تازه خردشده
  • قاچ‌های لیموترش برای سرو

دستور پخت

پائیا

پائیا بهانه‌ای برای گردهم آمدن اعضای خانواده در روزهای یکشنبه است

۱. مقدار ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ با عمق زیاد (قطر حداقل ۳۸ سانتی‌متر) بریزید و روی حرارت زیاد بگذارید تا روغن گرم شود.

۲. پیاز و فلفل دلمه خردشده را به آن اضافه کنید و شعله گاز را روی حالت متوسط قرار دهید. سرخ‌کردن و هم‌زدن را تا زمانی که سبزیجات نرم و کاراملی شوند، ادامه دهید. این فرآیند حدودا ۵ تا ۸ دقیقه به طول می‌انجامد.

۳. سیر را به ماهیتابه اضافه کنید و به‌مدت یک دقیقه تا زمانی که بوی آن دربیاید، به سرخ‌کردن ادامه دهید. سیر، پیاز و فلفل دلمه سرخ‌شده را از ماهیتابه دربیاورید و کنار بگذارید.

۴. مقدار ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون، تکه‌های سینه مرغی که با نمک و فلفل مزه‌دار شده‌اند و زردچوبه را در ماهیتابه بریزید. سرخ‌کردن و هم‌زدن را تا زمانی ادامه دهید که مرغ، نیم‌پز شود. مرغ را از ماهیتابه دربیاورید و کنار بگذارید.

۵. برنج را در ماهیتابه بریزید و به‌مدت ۳ دقیقه آن را برشته کنید و به‌صورت مداوم هم بزنید.

۶. زعفران، کمی فلفل سیاه، نمک و پاپریکا را به ۳ لیوان آب مرغ گرم اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس آب مرغ را به برنج اضافه کنید.

۷. سپس پیاز، سیر و فلفل دلمه را بعلاوه تکه‌های مرغ به برنج و آب مرغ اضافه کنید. گوجه‌فرنگی را هم داخل ماهیتابه بریزید. این ترکیب را به‌مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روی حرارت متوسط گاز بپزید تا برنج نرم شود، مرغ کاملا بپزد و آب مرغ کاملا جذب ترکیبات غذا شود. اگر آب غذا تمام شد و احساس کردید برنج یا مرغ، کاملا نپخته است، می‌توانید کمی آب یا آب مرغ، بسته به سلیقه‌تان به ماهیتابه اضافه کنید.

۸. نخودفرنگی و جعفری را اضافه کنید و با بقیه مواد ترکیب کنید. ۱ یا ۲ دقیقه دیگر آن را بپزید تا فقط گرم شوند.

۹. پائیا را مزه کرده و نمک و فلفل آن را تنظیم کنید. سپس با قاچ‌ و لیمو آن را تزئین کنید و بالافاصله به سر میز بیاورید. پائیا را در یخچال به‌مدت ۵ روز و در فریزر به‌مدت ۴ ماه می‌توان نگه داشت.

ویدیو

رستوران گردی در بارسلون

عصر یک روز دلپذیر بهاری در بارسلون، پایتخت گردشگری کشور اسپانیا است. با پاهایی خسته از پیاده‌روی از صبح زود در حال راه‌رفتن هستید که ناگهان بوی وسوسه‌کننده برنج پخته و زعفران، شما را به‌سمت خود می‌کشد.

پائیا با اصالتی والنسیایی در شهر ساحلی بارسلون از محبوبیت و شهرت بسیاری برخوردار است. انواع مختلف این غذا در همه‌جای بارسلون از دکه‌های غذای خیابانی گرفته تا لوکس‌ترین و مجلل‌ترین رستوران‌ها سرو می‌شود. اما اگر می‌خواهید بارسلون را مزه کنید، نسخه دریایی پائیا را سفارش دهید.

طعم ماهی تازه، صدف، خرچنگ و میگو با برنج نرم‌شده، ترکیبی منحصربه‌فرد و بسیار خوشمزه را خلق می‌کنند. مزه شیرین پاپریکا و عطر زعفران به‌محض خوردن این غذا زیر زبانتان می‌آید و تمام خستگی را از تن شما می‌گیرد.

بارسلون

با  خوردن یک لقمه از پائیا مستقیما به خیابان‌های بارسلون سفر کنید

آیا تاکنون موفق شده‌اید غذاهای بین‌المللی ارائه‌شده در مجموعه سفر در آشپزی را طبخ کنید؟ از غذاهای خود عکس بگیرید و  با تگ‌کردن پامپا در اینستاگرام (@mykojaro)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.



برچسب ها

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن