
غذا امروزه یکی از مهمترین بخشهای زندگی ما است و هر کشوری با توجه به موقعیت جغرافیایی و پیشینه تاریخی خود، دارای فرهنگ غذایی متفاوتی است؛ در این میان بعضی از غذاها در لیست برترین غذاهای دنیا قرار دارند.
نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۸/۰۷/۲۴ منتشر شده و در تاریخ ۱۳۹۹/۰۴/۰۱ توسط ملکه زاوشی بهروزرسانی شده است.
وقتی صحبت از غذا میشود، ناخودآگاه طعمها و مزههای مختلف و غذاهایی که برای ما لذیذ است در ذهن ما تداعی میشود. در دنیا غذاهای گوناگونی وجود دارد که بسیاری از آنها شهرت جهانی دارند و در کشورهای مختلف نیز تهیه میشوند. مردم هر کشوری بهتبع عادات غذایی خود، از یک یا دو غذا بهعنوان بهترین غذای دنیا نام میبرند. ما در این مقاله قصد داریم لیست غذاهای بین المللی شامل ۵۰ غذای خارجی معروف را به شما معرفی کنیم که در فهرست خوشمزهترین غذاهای دنیا قرار دارند و از پرطرفدارترین غذاهای دنیا به شمار میآیند.
علاوه بر خواندن درباره این غذاها، پامپا فرصت مزه کردن آنها را هم برای شما مهیا کرده است. لذت چشیدن طعم لذیذ غذاهای محلی و خیابانی کشورهای مختلف یکی از بهترین تجربههایی است که میتوان در سفر کسب کرد. اکنون شما میتوانید با دستور پخت و طرز تهیه معروفترین غذاهای دنیا، این طعمهای منحصربهفرد را در خانه خود خلق کنید و سفری هیجانانگیز را به کشور موردعلاقهتان تجسم کنید. اگر به پختن غذای جدید و خوشمزه، غذای خارجی ساده، غذاهای داخل فری و غذای مدرن علاقهمند هستید، با طرز تهیه خوشمزهترین غذاهای دنیا همراه ما باشید.
۱. دوبلین کادل؛ غذای ملی ایرلند
دوبلین کادل (Dublin Coddle) را میتوان مشهورترین غذای ایرلند و غذای ملی این کشور دانست. این غذا که با نام خوراک ایرلندی (Irish stew) نیز شناخته میشود غذای موردعلاقه نویسندگان سرشناسی چون جاناتان سوییفت و شان اوکیسی نیز بوده است و در آثار جیمز جویس، نویسنده مشهور ایرلندی، به آن اشاره بسیاری شده است. این خوراک لذیذ، ارتباط نزدیکی با دوبلین، پایتخت کشور ایرلند، دارد.
غذاهای ایرلندی ریشه در تاریخ و سنتهای دیرینه این کشور دارد که تلفیقی از آشپزی انگلیسی و اسکاتلندی است. دوبلین کادل، یک خوراک آرامپز و متشکل از سوسیس، کالباس بیکن و سیبزمینی است. ترکیب این مواد اولیه ساده در قابلمه، در نهایت به خوراکی بینظیر و منحصربهفرد منجر خواهند شد. یک کاسه خوراک کادل، مانند یک آغوش گرم است، وقتی در عصری سرد، خیس از باران به خانه باز میگردید. این غذای لذیذ، سرما را از تن شما میگیرد، همان سرما و لرزی که شاید نشستن کنار آتش یا بخاری هم نمیتواند آن را گرم کند.
۲. ساراواک لاکسا؛ غذای سنتی مالزی
«لاکسا» (Laksa) به طیف وسیعی از انواع سوپ رشته تند گفته میشود که در کشورهای جنوب شرقی آسیا از جمله مالزی، سنگاپور، اندونزی و تایلند پخته میشوند. ساراواک لاکسا نوعی از این سوپ است که در استان ساراواک در مالزی پخته میشود و از معروفترین غذاهای مالزی است. این سوپ از نودل برنج یا رشتهفرنگی، شیر نارگیل و گوشت مرغ، ماهی یا میگو، بههمراه ادویههای تند و آتشین از جمله سس بسیار تند قرمزی به نام «سامبال» (Sambal) و تمبر هندی، تهیه میشود.
این غذا با طعمی آتشین و پر ادویه، بسیار لذیذ و هوسبرانگیز است و مردم مالزی معمولا آن را در وعده صبحانه و برای شروع روز صرف میکنند. برخی از افراد برای لذیذتر کردن این سوپ ، سس قرمز بسیار تندی به نام سامبال یا آب پرتقال به آن اضافه میکنند.
۳. بورک؛ غذای خیابانی مشهور منطقه بالکان
بورک با بافتی برشته اما نرم، یکی از غذاهای خیابانی لذیذ و خوشمزه است. بورک، متشکل از یک نوع خمیر نان یا شیرینی به نام خمیر فیلو است و داخل آن با مواد گوناگونی مانند پیاز، گوشت گاو، گوسفند، مرغ یا ماهی، تخممرغ، انواع ادویه و سبزیجات دیگر پر میشود. بورک گوشت از معروفترین انواع بورک به شمار میآید که یک غذای مدرن با گوشت است. از دیگر انواع معروف بورک میتوان به بورک اسفناج و بورک پنیر اشاره کرد.
این غذا، بسیار خوشطعم و سیرکننده است و آن را میتوان بهصورت سرد یا گرم سرو کرد، بهترین حالت خوردن آن، درست همان زمانی است که از فر بیرون میآید. بورک از غذاهای مشترک در میان کشورهای منطقه بالکان یعنی یونان، رومانی، بوسنی و هرزگوین، صربستان، بخش اروپایی ترکیه، مونتهنگرو، اسلوونی، کرواسی، بلغارستان و آلبانی به شمار میآید. بورک در کشور بوسنی و هرزگوین بهشکل مارپیچ در سینیهای بزرگ، تهیه میشود.
۴. کاری ویندالو؛ خورش کاری محبوب هند
انواع «کاری» هند را میتوان از محبوبترین و شناختهشدهترین غذاهای هندی به شمار آورد. کاری را در غذای هندی میتوان مشابه خورش در غذای ایرانی در نظر گرفت که با طعمها و مواد اولیه مختلف، همراه با انواع برنج یا با نان خورده میشوند. در این میان ویندالو، یک نوع کاری محبوب در منطقه گوا و بسیاری از سایر نقاط کشور هند است.
خورش کاری ویندالو از اصلیترین غذاها در منوی رستورانهای هندی است و اغلب از آن، بهعنوان یک غذای تند و آتشین یاد میشود اما این غذا آنچنان هم تند نیست! کاری ویندالو از انواع خورش کاری با گوشت است که از گوشت خواباندهشده در سیر و سرکه خرما، پیاز، انواع ادویه (ماسالا) و شکر تهیه میشود و معمولا با نان گرم یا برنج به سر میز آورده میشود.
۵. پد تای؛ غذای مشهور تایلندی
تایلند یکی از کشورهایی است که غذاهای آن زبانزد خاص و عام است و در این میان، پد تای غذای ملی تایلند است و متشکل از نودل، تکههای توفو و نیمرو است که با تمبر هندی، فلفل، سیر خشک، سس ماهی یا میگو و شیره خرما مزهدار میشود. نودل پدتای اغلب نودل برنج است که در ماهیتابه وک و با حرارت بالا سرخ میشود و طعم این غذا با ترکیب اعجابانگیز مواد نامبرده و بادامزمینی برشته واقعا منحصربهفرد است.
پدتای تایلندی که مشهورترین غذای این کشور است، در واقع یک غذای گیاهی است که سس ماهی و میگو به آن اضافه شده است. بنابراین گیاهخواران نیز میتوانند از طعم مطبوع این غذای لذیذ و مقوی لذت ببرند.
۶. بوریتو؛ صبحانه مشهور مکزیک
بوریتو، نوعی غذای مکزیکی است که بهعنوان صبحانه در این کشور سرو میشود. هرچند که بهدلیل محبوبیت زیاد، بوریتو به فرهنگ غذایی بسیاری از دیگر کشورهای جهان نیز راه یافته است و گاهی بهعنوان میان وعده نیز صرف میشود.
بوریتو با نان تورتیلای گندم درست میشود و با مواد مختلفی پر میشود. از معروفترین انواع بوریتو میتوان به بوریتو گوشت و بوریتو مرغ اشاره کرد. بوریتو گیاهی نیز حاوی سبزیجاتی چون سیبزمینی، کاهو، گوجه، پنیر و سسهای تند و خوشطعم است. داخل بوریتو را میتوان با تخممرغ نیمرو، سوسیس و کالباس و مقدار زیادی فلفل چیلی هم پر کرد.
۷. گولاش؛ غذای ملی مجارستان
گولاش، یکی از شناختهشدهترین غذاهای مجارستانی است. اما باید بدانید که در این کشور یک گولاش واقعی، خورش نیست، بلکه یک سوپ مقوی و سالم، متشکل از پاپریکای فراوان و پیاز، هویج، گوشت گوساله و گاهی گوسفند، سیبزمینی و «تیپتکه» (csipetke) یا رشتهفرنگی است. طعم گولاش بسته به نوع پاپریکایی که استفاده میکنید، میتواند سیار تند، شیرین و نیمهشیرین باشد.
۸. لاهماجون؛ پیتزای مشهور ترکیه
لاهماجون، ریشه در کلمه عربی «لحم عجین» دارد و به معنای «گوشت و خمیر» است و در سراسر دنیا بهعنوان پیتزای ترکی شناخته میشود. لاهماجون، یک پیتزای نازک برشته است که با طعم شیرین گوشت چرخکرده بره و فلفلهای چیلی تند و آتشین، هر سلیقهای را راضی میکند. این غذا از خمیر گرد و نازکی تشکیل میشود که روی آن گوشت چرخکرده و سبزیجات خردشده مانند پیاز، گوجه و جعفری میریزند.
۹. پیروگی؛ دلمه لذیذ لهستان
پیروگی، دلمهای خمیری است که داخل آن را با سیبزمینی، گوشت چرخکرده، پنیر خردشده، پنیر سفید، کالباس، قارچ، کلم سفید، اسفناج، سوسیس، کلم ترش و میوه یا دیگر مواد پر کرده و سپس در روغن یا کره سرخ میکنند یا در آب میجوشانند. این غذا به عنوان پیشغذا، غذای اصلی، فست فود و دسر سرو میشود و انواع مختلفی با طعمهای تند، نمکی و شیرین دارد.
۱۰. سوپ نودل فو؛ غذای ملی ویتنام
سوپ فو از آب گوشت که در آن گوشت گوساله یا مرغ بههمراه نودل پخته میشود، تشکیل میشود و روی آن را با سبزیجات معطری چون گشنیز، ریحان یا نعنا و جوانه گندم، پیاز، و برشی از لیمو تزئین میکنند. معمولا برای قویتر کردن طعم این سوپ به آن، هویج، پیازچه، سیر تازه، مارچوبه، قارچ، نمک و فلفل تند اضافه کرده و همراه با سس چیلی یا سس ماهی، آن را سرو میکنند. سوپ نودل فو، معطر است و طعمی پرادویه دارد.
۱۱. سوسیس کاری؛ غذای خیابانی مشهور آلمان
سوسیس کاری، غذایی متشکل از سوسیسهای خردشده در یک سس گوجهفرنگی تند است که سوسیس معمولی را تبدیل به یک وعده لذیذ شبانه کرده است. این غذا در کنار یک نوشیدنی خنک، یک میانوعده محبوب آلمانی به شمار میآید. سوسیس گوشت را میتوان بخارپز یا سرخ کرده و با سس کچاپ معمولی، کچاپ کاری یا رب گوجهفرنگی و ادویه کاری، سرو کرد.
۱۲. شاک شوکا؛ املت متفاوت تونس
شاکشوکا یا املت تونسی، نوعی غذای محبوب در خاورمیانه و آفریقای شمالی است که از سس گوجهفرنگی، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پیاز، زیره سبز و تخممرغ و سبزیجات موجود در تونس تشکیل میشود. این صبحانه مفصل و دودی، بسیار مقوی و انرژیبخش است، بهطوری که تا میانههای روز احساس گرسنگی نخواهید کرد.
۱۳. جامبالایا، طاس کباب لذیذ آمریکا
جامبالایا نوعی «طاس کباب» است که معمولا با انواع مختلف گوشت چون میگو، مرغ، خرچنگ، خرگوش یا سوسیسهای پرادویه طبخ میشود. هر لقمه از جامبالایا را که در دهانتان میگذارید، با طعمهای مختلفی از بوی تازه برنج، تکههای ترد گوشت و سوسیس گرفته تا عطر سیر و شوری میگو روبهرو میشوید. اگر به تندی علاقه دارید، میتوانید با افزودن سس تند بهاندازه دلخواه به طعم مورد نظر خود دست پیدا کنید.
۱۴. بی بیم باپ؛ غذای مقوی کره جنوبی
بیبیمباپ در زبان کره جنوبی بهمعنای «مخلوط برنج» است که از برنج و ترکیبات متنوع دیگر تشکیل میشود. این غذا در واقع، کاسهای پر از برنج داغ است که با تزئین سبزیجات سرخ و مزهدارشده یا «کیمچی» (سبزیجات تخمیرشده سنتی)، رب فلفل چیلی و سس سویا به شما ارائه میشود. دیگر مواد تشکیلدهندهای که میتوان به بیبیمباپ اضافه کرد، تخممرغ خام یا سرخشده و تکههای گوشت گاو هستند.
۱۵. کاتی رول؛ غذای خیابانی مشهور هند
کاتی رول، یکی از محبوبترین غذاهای خیابانی هند است که بهصورت لقمههای نان پاراتای حاوی مواد مختلف، سرو میشود. نسخه گیاهی و لذیذ کاتی رول با سبزیجات مختلف پر شده و با سسهای خوشطعم هندی سرو میشود. شما همچنین میتوانید در تهیه این غذای لذیذ از انواع گوشت، پیاز، فلفل برشته، سسهای متنوع و ادویه استفاده کنید.
۱۶. کاری کاتسو؛ غذای مشهور ژاپن
کاری کاتسو، وعدهای مقوی است و از کتلتهای گوشت مزهدارشده در سس کاری تشکیل میشود و آن را با برنج پخته و کلم خردشده سرو میکنند. این غذا را با مرغ و همچنین سبزیجات سرخشده با آرد سوخاری نیز میتوان درست کرد. کتلتهای گوشت سرخشده ترد و برشته با سس کاری غلیظ با طعم نسبتا شیرین اما تند در کنار برنج نرمی که با سس کاری سرو میشود، واقعا لذیذ و دلچسب هستند. کلم خردشده نیز طعم تازگی را برای این غذا به ارمغان میآورد.
۱۷. خوراک کلم و سیبزمینی؛ صبحانه سنتی انگلستان
خوراک کلم و سیبزمینی با نام اصلی «بابل اند اسکوئیک»، برای استفاده از سبزیجات سرخشده یا پخته باقیمانده در یخچال به وجود آمد. مواد تشکیلدهنده اولیه این خوراک، کلم و سیبزمینی هستند اما شما میتوانید هویج، لوبیا، جوانهها و دیگر سبزیجات باقیمانده را هم به آن اضافه کنید. بابل و اسکوئیک را با گوشت سرد باقیمانده در یخچال و ترشی یا سس قهوهای نیز سرو میکنند.
۱۸. تاکو ؛ غذای خیابانی مکزیک
تاکو، غذای سنتی مکزیک است و شباهت بسیاری با بوریتو دارد. این غذا از یک نان تورتیلای پختهشده از آرد ذرت تشکیل میشود که با مواد مختلفی آن را پر میکنند. از مواد داخل تاکو میتوان به گوشت، مرغ و غذای دریایی، سبزیجات و حتی پنیر اشاره کرد. تاکو را معمولا با دست میخورند و با سس سالسا یا آووکادو سرو میکنند. آب لیمو، نمک و سس تند را همراه تاکو به سر سفره بیاورید تا در صورت لزوم به آن اضافه کنید.
۱۹. تخممرغ پخته در آووکادو؛ یک صبحانه لذیذ
تخممرغ پخته در آووکادو، صبحانهای بسیار ساده با طعم خامهای، خوشمزه و کرهای، است که هر فردی عاشق آن خواهد شد. در طبخ این غذا از کره استفاده نمیشود. مواد تشکیلدهنده این صبحانه لذیذ و لاکچری، آووکادو، تخممرغ، پاپریکا، کالباس، نان سوخاری و سیر سرخشده هستند.
۲۰. ناسی گورنگ؛ غذای ملی اندونزی
ناسی گورنگ در زبان اندوزیایی بهمعنای «برنج سرخشده» است. این غذا از برنج تفت داده شده در روغن بههمراه نوعی سس سویای شیرین، موسیر، تمبر هندی، فلفل تند و در کنار تخممرغ سرخشده، گوشت مرغ و میگو و گاهی ماهی نمکسود تشکیل شده و بهعنوان صبحانه در این کشور خورده میشود. طعم این غذا با خمیر میگو و سویا سس شیرین بسیار اشتهاآور و لذیذ است و دستور تهیه بسیار سادهای دارد.
۲۱. خاسوئی؛ نودل معطر میانمار
خا سوئی، یک سوپ نودل متشکل از نودلهای رشتهای، کاری مرغ یا گوشت گاو و شیر نارگیل است و با مخلفات متنوعی مانند آب لیمو سرو میشود. این غذا در میانمار ابداع شد و در حین جنگ جهانی دوم با مهاجران هندی به شرق هند سفر کرد. خا سوئی به احتمال زیاد، جد غذای بینالمللی مشهور خائو سوی در شمال تایلند است.
۲۲. پائیا، غذای ملی اسپانیا
پائیا یکی از لذیذترین غذاهای ملی اسپانیا است که در فارسی به اشتباه با نام «پائلا» خوانده میشود. ماده اصلی تشکیلدهنده این غذا، برنج است و تنوع زیادی دارد. پائیا را با انواع گوشت مانند مرغ، مرغابی، حلزون، ماهی مرکب، میگو و صدف یا انواع سبزیجات از قبیل لوبیا سبز، گوجهفرنگی، زیتون، زعفران، کنگر فرنگی و سیر درست میکنند. گیاهخواران میتوانند از نسخه پائیای سبزیجات با قارچ و زیتون لذت ببرند.
۲۳. پوتین؛ غذای محبوب کانادایی
پوتین، یکی از معروفترین غذاهای کانادایی با طرز تهیهای ساده است. این غذای خیابانی& در سال ۱۹۵۰ در کبک متولد شد و در واقع غذایی فرانسوی کانادایی به شمار میآید. سیبزمینی سرخشده بههمراه پنیر و سس عصاره گوشت از مواد تشکیلدهنده اصلی این غذا هستند.
۲۴. سوپ مرغ و ماتسو بال؛ غذای جشن پسح یهودیان
ماتسو به نان ورنیامدهای اشاره دارد که یهودیان در حین فرار از مصر باستان میخوردند و سوپ ماتسو بال در واقع، یک نوع سوپ مرغ است که از موادی چون نان ماتسو یا فطیر، تخممرغ، آب، مرغ، سبزیجات و چربی نظیر مارگارین یا چربی مرغ تشکیل میشود. این غذا برای عید پسح در میان یهودیان پخته میشود و در اروپای مرکزی با نام «نودل» (knoedel) و «نودلا» (knoedela) و در کشور آمریکا با نام ماتسو بال شناخته میشود.
۲۵. ماکارون؛ شیرینی معروف فرانسوی
ماکارون را میتوان از محبوبترین سوغات فرانسه برشمرد. این شیرینیهای کوچک و رنگارنگ در طعمهای مختلفی پخته میشوند. نسخه سنتی ماکارون، طعم تمشک کوهی و شکلات دارد، اما طعم گلهای مختلف، قهوه، کاپوچینو و توتفرنگی نیز از دیگر انواع محبوب این شیرینی به شمار میآیند. این شیرینی در اصل با سفیده تخممرغ، شکر، پودر بادام یا بادامزمینی و رنگهای خوراکی مجاز تهیه میشود.
۲۶. آوگولمونو؛ سوپ عید پاک در یونان
آوگولمونو در زبان یونانی بهمعنای «تخممرغ-لیمو» است. این سوپ محبوب و سنتی، جایگاهی ویژه در غذاهای میز عید پاک یونانیان دارد؛ زمانی که تمام اعضای خانواده برای بزرگترین جشن سال، گرد هم میآیند و سوپ آوگولمونو با طعمی خامهای، تند و خوشایند به سر میز آورده میشود.
۲۷. بلینی؛ پنکیک روسی
بلینی، پنکیکی نازک با شباهت بسیار به پنکیکهای انگلیسی است و از آرد، شیر و تخممرغ درست میشود. بلینی را میتوان بهتنهایی یا با هر چیزی، از انواع توت، مربا و خامه گرفته تا ماهی سالمون و خاویار پر کرد و با خوردن آنها، سفری به قلب بازارهای خیابانی روسیه داشت.
۲۸. چیکن ۶۵؛ میان وعده تند هندی
پیشغذای «چیکن ۶۵» (Chicken 65)، یک وعده گوشتی پر از ادویه، با رنگ قرمز تیره و طعمی تند و آتشین، از سرزمین هنوستان است که از ترکیب مرغ با استخوان یا بیاستخوان و فلفلهای چیلی تهیه میشود. صرف این غذا اغلب با یک نوشیدنی خنک همراه است و در فلسفه نامگذاری آن روایتهای مختلفی وجود دارد. از جمله اینکه گوشت این غذا از مرغهای ۶۵ روزه تهیه میشود.
۲۹. تالیاتل با سس راگو؛ پاستای معروف به بلونز
تالیاتل بهنوعی خمیر پاستا گفته میشود که صافو مشابه فتوچینی است. راگو نیز سسی مشابه سس بلونز است که در بسیاری از کشورهای دنیا همراه با اسپاگتی (پاستای رشتهای) خورده میشود و در ایران نیز غذایی که با عنوان «ماکارونی» شناخته میشود، ترکیب اسپاگتی با سس بلونز است. اما اهالی خاستگاه این غذا، بلونیا در شمال ایتالیا، برخلاف آنچه در میان اغلب مردم دنیا مرسوم است، عقیده دارند سس بلونز یا «راگو» را نه با اسپاگتی، بلکه باید با تالیاتل یا فتوچینی همراه کرد. سس راگو نیز تفاوتهایی با سس شناختهشده بلونز دارد که در این دستور پخت، به آن پرداختهایم و با پخت آن میتوانید طعم اصیل این غذا را بچشید.
۳۰. خوراک بیگوس؛ غذای ملی لهستان
بیگوس، خوراکی دودی و بسیار محبوب است که بهعنوان غذای ملی لهستان شناخته میشود. این خوراک، متشکل از گوشتهای تکهای مختلف، کلم ترشی (آبپزشده با سرکه) و کلم تازه خردشده است. این غذا بهصورت داغ سرو میشود و میتوان طعم آن را با سبزیجات، ادویه و سرکه قویتر هم کرد. برای طبخ یک بیگوس عالی و بینقص نباید عجله کرد. این خوراک آرامپز باید حداقل ساعتها بپزد تا ترکیب طعمها در آن به اوج خود برسد.
۳۱. قابلی پلو؛ غذای معروف افغانستان
قابلی پلو که معمولا با نام «کابلی پلو» نیز شناخته میشود، از ترکیب برنج، گوشت گوسفند، هویج، کشمش و خلال پسته و بادام ساخته میشود. این غذای مقوی با طعم شیرین، یکی از لذیذترین غذاهای کشور افغانستان است که در خراسان ایران نیز رایج است و با عطر و بوی خود، هوش از سر هر کسی خواهد برد.
۳۲. بانیچو؛ غذای خلاقانهی آفریقای جنوبی
بانی چو، یک اصطلاح آفریقای جنوبی-هندی برای کلمه «غذای گجراتی» است و متشکل از یک کاری غلیظ هندی است که در یک قرص نان توخالی سرو میشود. عطر ادویههای این غذا که با تکه گوشتهای ترد و طعمدار ترکیب شده، هر فردی را به چشیدن وسوسه میکند.
۳۳. خوراک کیمچی؛ خوراک ملی کُرهای
کیمچی نوعی چاشنی محبوب در کشور کره و مشابه ترشی است که از ترکیب طعم سبزیجات تخمیر شده مختلف و ادویههای متنوع به دست میآید. اما نباید کیمچی را با خوراک کیمچی در این دستور پخت، اشتباه بگیرید. کیمچی جیگه یا خوراک کیمچی، غذایی ساده است که میتوان آن را با مواد اولیه تازه یا باقیمانده کیمچی در یخچال، درست کرد. این غذا از پیاز، سیر، پیازچه، رب فلفل قرمز و پروتئین دلخواهتان تهیه میشود.
۳۴. بیسارا؛ سوپ باقالی مراکشی
بیسارا یا بیصاره، یک خوراک مقوی و غلیظ است که با باقالیهای خشک در پاتیلهای بزرگ دکههای غذای خیابانی مراکش، پخته شده و با مقدار زیادی نان، روغن زیتون و زیره سبز سرو میشود. این خوراک، انتخابی فوقالعاده برای صبحانه به شمار میآید.
۳۵. اینجرا؛ نان ملی کشور اتیوپی
اینجرا در واقع پنکیک یا نان اسفنجی شکلی است که بههمراه خوراکهای مختلف اتیوپیایی خورده میشود.در تهیه این نان، از آرد دانههای خاکشیر استفاده میشود.
۳۶. مرغ جرک؛ مرغ گریل تند جامائیکایی
مرغ جرک، ترکیبی از طعم و مزههای جامائیکایی را در خود دارد. این مرغ گریل تند جامائیکایی، توسط سیر، دارچین، جوز هندی، فلفل فرنگی و آویشن مزهدار شده و معمولا روی چوب یا زغال، کباب و پخته میشود. خوردن این جوجه کباب کارائیبی، به افرادی که به طعمهای تند عادت ندارند، اصلا توصیه نمیشود.
۳۷. حمص؛ غذای محبوب خاورمیانه
حمص، یک خوراک مدیترانهای عربی است که از نخود پخته، روغن زیتون، ارده، آبلیمو و سیر لهشده تهیه میشود. حمص، غذایی مشترک بین اکثر کشورهای خاورمیانه است که در میان بیشتر مردم بهعنوان غذای لبنانی شناخته میشود. این خوراک لذیذ را میتوانید بهعنوان غذای اصلی یا چاشنی، همراه با نان پیتا نوشجان کنید.
۳۸. کوتو روتی؛ غذای تند خیابانهای سریلانکا
غذای خیابانی و پر ادویه «کوتو روتی» (kothu roti)، یکی از خوراکهای ملی سریلانکا است که معمولا با نام اختصاری «کوتو» شناخته میشود و خوردن آن، درست بهاندازه تماشای طبخ آن، لذتبخش است. این غذای تند، ترکیبی از نان سرخشده، گوشت، سبزیجات و پودر کاری است و محبوبیت آن در سریلانکا، مانند محبوبیت همبرگر در سایر نقاط دنیاست.
۳۹. خوراک بره تجین؛ یک طعم اصیل مراکشی
راس الحانوت، یک نوع ادویه مخلوط است که بیشتر در کشورهای شمال آفریقا مصرف میشود و گاهی اوقات برای مزهدار کردن گوشت و ماهی، یا مخلوط کردن با برنج به کار میرود. در هنگام خوردن خوراک بره تجین، استخوانها زیر دندانتان آب میشوند، زیرا این غذای مخصوص و بسیار لذیذ، ساعتها در یک قابلمه مخصوص مراکشی به نام «تجین» (tagine) با بوی معطر راس الحانوت میپزد؛ مخلوطی از ادویههای بیشمار که یکی از مشخصههای مشهور کشور مراکش به شمار میآید.
۴۰. سمبوسه؛ میانوعده پرطرفدار هندی
سمبوسه، یک غذای نانی لذیذ و قابل حمل است که داخل آن را با موادی چون سیبزمینی، پیاز، گشنیز، فلفلهای چیلی سبز، نخود فرنگی و ادویهجات هندی پر میکنند. پس از پیچیدهشدن خمیر پهن یا نان لواش به دور مواد، سمبوسه در روغن انداخته شده و سرخ میشود. این غذا بهصورت گرم و سرد سرو میشود و از انواع خوشمزه آن میتوان به سمبوسه سیبزمینی، سمبوسه گوشت و سمبوسه پیتزایی اشاره کرد.
۴۱. کوشاری، غذای ملی مصر
ترکیبی منحصربهفرد و لذیذ از برنج، پاستا و عدس بههمراه سس گوجهفرنگی، پیاز سرخشده، سرکه، سیر و نخود؛ «کوشاری» غذایی است که تمام مصریان بر سر طعم خارقالعاده آن اتفاقنظر دارند. این خوراک، محبوبترین و ارزانترین غذای خیابانی مصر هم به شمار میآید و امکان ندارد رستورانی در مصر پیدا کنید که کوشاری سرو نکند. کوشاری بسیار شبیه به غذاهای هندی و پاکستانی است که با برنج و عدس درست میشوند و گمان میرود که شاید دستور پخت این غذا توسط کارگران پاکستانی وارد مصر شده است.
۴۲. اسپرینگ رول؛ غذای خیابانی محبوب چین
اسپرینگرول، یک سبک از غذاهای چینی است که در بیشتر مناطق شرق آسیا خورده میشود. این غذای بسیار لذیذ از یک خمیر نازک و برشته تشکیل میشود که به دور مواد خوشمزهای از هویج و جوانه لوبیا گرفته تا میگو، گوشت گوساله و اردک پیچیده میشود. برخی ممکن است اسپرینگ رول را با رول تخممرغ (Egg roll) اشتباه بگیرند؛ اما باید بدانید که خمیر استفادهشده در اسپرینگ رول از آرد برنج تهیه میشود و خمیر رول تخممرغ را با آرد گندم میپزند.
اسپرینگ رول با نام پنکیک لاغر نیز شناخته میشود. این غذا برای اولین بار در جنوب رودخانه یانگ تسه چین به شهرت جهانی دست پیدا کرد و علت انتخاب نام اسپرینگ رول یا رول بهاری برای این غذا، جشن بهار چینی است که این غذا در آن روز پخته میشد.
۴۳. خاچاپوری، نان ملی و متفاوت کشور گرجستان
خاچاپوری، یکی از غذاهای سنتی و مشهور گرجستانی است که ترجمه نام آن، «نان پنیری» است. خمیر نان در حین پخت پف میکند و بهشکلهای مختلفی درمیآید. پنیر و تخممرغ از دیگر مواد تشکیلدهنده خاچاپوری هستند. این غذا را میتوان بهعنوان مخلفات برای شام یا حتی یک برانچ لذیذ سرو کرد.
خاچاپوری از محبوبیت بالایی در رستورانهای گرجستان و دکههای غذای خیابانی برخوردار است. خاچاپوری، یکی از غذاهای ملی گرجستان است و به همین علت، هزینه تهیه آن با عنوان «شاخص خاچاپوری»، معیار تعیین تورم در شهرهای مختلف گرجستان به شمار میآید.
۴۴. فیش اند چیپس، انگلستان
چیپس و ماهی (به انگلیسی: Fish and chips) خوراکی است که در اصل از بریتانیا سرچشمه میگیرد و یک غذای محبوب در فستفودها است. همان طور که از نامش پیدا است، از سیبزمینی سرخشده و فیله سرخشده ماهی تهیه میشود. در همه فروشگاهها و رستورانهای بریتانیا بهراحتی میتوان چیپس و ماهی را پیدا کرد.
۴۵. آنکیمو (Ankimo)، ژاپن
آنکیمو خوراکی است که از جگر یک نوع ماهی به نام پلیدماهی درست میشود. این خوراک در ژاپن بهعنوان یکی از خوراکهای لذیذ به شمار میآید. برای تهیه آن، نخست جگر را با نمک میسایند و سپس با نوعی نوشیدنی محلی میشویند. پس از آن، رگها را درآورده و جگر را بهصورت استوانهای میغلتانند و بخارپز میکنند.
۴۶. ژامبون پارما (Parma ham)، ایتالیا
یکی از ژامبونهای معروف ایتالیا پارما یا Prosciutto است که در طی فرایندی و در مدت زمان طولانی تهیه میشود. سپس آن را به ورقههای نازک برش داده یا در غذاهای گوناگون یا بهصورت ورقهای سرو میشود.
۴۷. استیک اوهمی (Ohmi steak)، ژاپن
این استیک لذیذ از گوشت گاو سیاه ژاپنی تهیه میشود که در محیطی طبیعی پرورش پیدا میکند و آنچه که این استیک را از بقیه متمایز میکند، طعم چربی این گوشت است که بسیار خوشطعمتر از بقیه گوشتها است.
۴۸. لچون (Lechon) ، فیلیپین
ریشه اصلی این غذا اسپانیایی است ولی امروزه در فیلیپین و آمریکای لاتین بسیار محبوب است. روش پخت این نوع نیز مانند سایر کبابها بسیار ساده است؛ گوشت سیخ شده برای مدت طولانی روی زغال چوب کباب میشود. این کباب دارای طعم ترد و خوشمزه فوقالعادهای است و در مناسبتهای خاص تهیه میشود.
۴۹. فاهیتا (Fajitas)، مکزیک
فاجیتا از غذاهای معروف مکزیک است که غذای سالم و مقوی است که بدون روغن و تنها با آب پخته میشود. مواد تشکیلدهنده آن تکههای مرغ، فلفل دلمهای، پیاز خرد شده و ادویه فراوان است. این غذا با نان سرو میشود.
۵۰. خرچنگ کرهای، ایتالیا
این غذا از پخت خرچنگ در سسی شامل کره و سیر فراوان تهیه و بهآرامی و با حرارت ملایم طبخ میشود. این غذای دریایی از غذاهای پرطرفدار در ایتالیا و بسیاری از کشورها است.