سبک زندگیسلامتی

طرز تهیه چرتمه ؛ خورش سنتی سمنان

با طرز تهیه یکی از  غذاهای خوش‌طعم و بی‌نظیر سمنانی به نام چرتمه آشنا شوید و با طبخ این غذای متفاوت، مهمانانتان را شگفت‌زده کنید.

طبخ و مزه‌کردن غذاهای محلی ایران، لذتی بی‌نظیر و وصف‌ناشدنی دارند. به همین منظور، امروز پامپا قصد دارد دستور پخت یکی از مشهورترین غذاهای سمنانی به نام چرتمه را به شما آموزش دهد تا با پخت آن در آشپزخانه، روزی متفاوت برای خود رقم بزنید.

موقعیت جغرافیایی استان سمنان، بسیار خاص و اقلیم آن، بیابانی و نیمه‌بیابانی است. این استان همچنین به‌دلیل وضعیت آب و خاک، از موقعیت کشاورزی مطلوبی برخوردار نیست. گندم، جو، سیب‌زمینی، یونجه، چغندر، شبدر و پسته به‌عنوان محصولات کشاورزی این بخش از کشور عزیزمان شناخته می‌شوند. با این وجود، غذاهای استان سمنان از تنوع جالب و شگفت‌انگیزی برخوردار هستند.

چرتمه، یکی از خورش های محلی استان سمنان است که با استفاده از اعضای درونی بدن گوسفند از جمله دنبه و جگر سیاه پخته می‌شود. از دیگر مواد تشکیل‌دهنده این غذای متفاوت، چرب و پرکالری می‌توان به سیر، ماست، نمک و ادویه‌های مخصوص اشاره کرد. چرتمه در واقع، یک خورش بومی و سنتی است که معمولا همراه با برنج خورده می‌شود و به آن چرتمه پلو می‌گویند. طبخ این غذا به زمان کمی نیاز دارد و شما می‌توانید به‌راحتی آن را در خانه درست کنید و یک مهمانی مجلسی و متفاوت با آن به راه بیندازید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

مواد لازم

برای ۴ نفر

دستور پخت

چرتمه پلو تزیین شده

۱. یک قاشق غذاخوری روغن سرخ‌کردنی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن گرم شود. سپس پیازها را داخل آن بریزید و آن‌قدر تفت دهید تا نرم شوند. سپس زردچوبه را به آن بیفزایید.

۲. جگر و دنبه‌های ریز خردشده را داخل ماهیتابه بریزید و با پیاز هم بزنید و آن‌ها را به‌مدت ۵ دقیقه تفت دهید. سپس فلفل‌های خردشده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. 

۳. نمک و فلفل سیاه را طبق مزاج خود به غذا اضافه کنید تا مزه‌دار شود. مخلوط مواد را روی حرارت متوسط گاز به‌مدت ۳ دقیقه دیگر هم بزنید و سپس از روی گاز بردارید.

۴. مواد داخل ماهیتابه را در یک ظرف مناسب بریزید و با گوشت‌کوب، آن‌ها را له کنید.

۵. در همین حین، سیر و ماست را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید و سپس آن‌ها را به جگر، دنبه و پیاز له‌شده بیفزایید. 

۶. ماست و سیر را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید

۷. چرتمه شما آماده است. این خورش لذیذ سمنانی را همراه با برنج زعفرانی، سبزی خوردن و چند قاچ لیمو ترش سرو کنید.

نکات مهم برای طبخ چرتمه

فواید و معایب استفاده از جگر

سفر به استان سمنان با طعم چرتمه

چرتمه، یکی از معروف‌ترین خورش‌های سمنانی است که بعید است شبیه به آن را تاکنون دیده یا مزه کرده باشید. به شهر زیبا و دوست‌داشتنی سمنان سفر کنید و در یکی از رستوران‌های محلی و دنج این شهر، چرتمه پلو سفارش دهید. بوی وسوسه‌کننده جگر در کنار طعم بی‌نظیر سیر، پیاز و دنبه، هر سلیقه‌ای را راضی خواهد کرد. چرتمه را روی پلو بریزید، چند قطره لیموی تازه روی آن بچکانید و از طعم و مزه بی‌نهایت خوش‌خوراک آن لذت ببرید.

آیا موفق به طبخ چرتمه از مجموعه دستور پخت غذاهای ایرانی شده‌اید؟ اگر این طرز تهیه را دوست داشتید، حتما زیر همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگر مخاطبین پامپا بنویسید. فراموش نکنید که از چرتمه پلوی خود عکس بگیرید و با تگ‌کردن پامپا در اینستاگرام ([email protected])، عکس‌های آن را با ما به اشتراک بگذارید.



نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا