سبک زندگیسلامتی

طرز تهیه شربت آبلیمو ؛ نوشیدنی ساده و خنک تابستانی

اگر به‌دنبال یک شربت ساده، لذیذ و گوارای تابستانی برای رفع عطش هستید، در این مقاله با ما همراه شوید تا طرز تهیه شربت آبلیمو را به شما آموزش دهیم.

شربت‌های اصیل ایرانی در روزهای گرم تابستانی و ماه مبارک رمضان برای رفع تشنگی و مقابله با گرمازدگی، بسیار مفید هستند. به همین منظور پامپا قصد دارد در مجموعه شربت‌ها و نوشیدنی‌های ایران و جهان، طرز تهیه این شربت‌های خوشمزه را در اختیار شما قرار دهد. شربت تخم شربتی، شربت زعفران، آلبالو، خاکشیر و آبلیمو از جمله نوشیدنی‌هایی هستند که برای پذیرایی از مهمانان در روزهای گرم سال، گزینه‌های فوق‌العاده‌ای به شمار می‌آیند؛ اما آیا شما طرز تهیه شربت آبلیمو مجلسی را بلد هستید یا تاکنون فکر می‌کردید این شربت، یک نوشیدنی ساده و بدون هیچ نکته مهمی برای درست کردن است؟ شربت آبلیمو با آب، آب لیمو، شکر یا شیره انگور و خرما و همچنین یخ درست می‌شود؛ اما شربت آبلیمو را می‌توان با افزودنی‌های مختلف دیگر نیز درست کرد تا نوشیدنی‌های جدید و متفاوتی برای سرو در مهمانی‌های مجلسی خلق شوند. عسل، گلاب، خیار، خاکشیر، نعنا، شیره انگور و زعفران از جمله طعم‌هایی هستند که می‌توان به شربت آبلیمو افزود.

لیمو از جمله میوه‌هایی است که خواص و فواید فراوانی دارد و برای بدن، بسیار مفید است. این میوه شگفت‌انگیز به درمان بسیاری از بیماری‌های عفونی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش وزن، رفع اسهال و یبوست کمک می‌کند و به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم که حتما آن را در خانه درست کنید و همراه با غذا یا به‌عنوان عصرانه میل کنید. این شربت به سرعت و به آسانی در خانه آماده می‌شود و با طعم خود، هرکسی را شگفت‌زده می‌کند.

هرآنچه باید درباره شربت آبلیمو بدانید:

شربت آبلیمو ساده و طرز تهیه آن

مواد لازم برای تهیه یک پارچ شربت آبلیمو

طرز تهیه شربت آبلیموی خوشمزه

 طرز تهیه شربت آبلیموی خوشمزه

مرحله اول:

شکر و آب لیمو را مخلوط کنید و خوب هم بزنید.

مرحله دوم:

سه لیوان آب را در یک پارچ بریزید تا تقریبا سر پر شود. سپس مخلوط شکر و آب لیمو را به آن بیفزایید و آن‌ها را خوب مخلوط کنید.

مرحله سوم:

پارچ شربت را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

مرحله چهارم:

برای سرو، شربت آبلیمو را در لیوان‌های بلند بریزید و با یک قاچ لیمو و یک برگ نعنا تزئین کنید.

نکات مهم برای تهیه شربت آبلیمو

نکات مهم برای تهیه شربت آبلیمو

طرز تهیه شربت آبلیمو با افزودنی‌های مختلف

شربت آبلیمو و زعفران

شربت آبلیمو و عسل و طرز تهیه آن

شربت آبلیمو عسل، یک نوشیدنی جادویی است که مصرف آن در صبحگاه به‌صورت ناشتا می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند گلودرد و سرفه معجزه کند.

مواد لازم

طرز تهیه شربت آبلیمو عسل

طرز تهیه شربت آبلیمو عسل

مرحله اول:

عسل را در یک تابه مناسب بریزید و روی حرارت بسیار کم قرار دهید. توجه داشته باشید که عسل نباید زیاد گرما ببیند، زیرا خواص آن از بین می‌رود.

مرحله دوم:

لیمو و آب را در یک قابلمه دیگر بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا به جوش آید. با این کار، باکتری‌های سطح لیمو از بین می‌روند و پوست آن نیز نرم می‌شود.

مرحله سوم:

پس از چند دقیقه جوشیدن لیموها، قابلمه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید تا سرد شوند. پس از سرد شدن، لیموها را با پوست به قطعات کوچک خرد کنید و در تابه عسل گرم شده بریزید.

مرحله چهارم:

لیموی خردشده و عسل را برای ۱۵ دقیقه روی حرارت کم، گرم کنید. سپس لیموها را جدا کنید و اجازه دهید تا عسل خنک شود.

مرحله پنجم:

شربت آبلیمو و عسل آماده است. برای سرو، به میزان دلخواه شربت را در لیوان بریزید و بقیه را با آب و یخ پر کنید.

نکات مهم برای تهیه شربت آبلیمو و عسل

شربت آبلیمو با خیار و طرز تهیه آن

مواد لازم برای ۴ لیوان شربت

طرز تهیه شربت آبلیمو با خیار 

طرز تهیه شربت آبلیمو با خیار 

مرحله اول:

عسل را در مقداری آب ولرم حل کنید. سپس آب لیموی تازه را به آن بیفزایید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

مرحله دوم:

پوست خیارها را بگیرید و آن‌ها را با رنده ریز، رنده کنید. سپس آن‌ها را به‌همراه مخلوط عسل، آب و آب لیمو در پارچ آب خنک بریزید.

مرحله سوم:

در انتها گلاب را به پارچ شربت اضافه کنید.

مرحله چهارم:

برای سرو، شربت را به‌همراه چند تکه یخ در لیوان بریزید و با خیار حلقه شده تزئین کنید.

نکات مهم برای تهیه شربت آبلیمو با خیار 

شربت آبلیمو با خاکشیر و طرز تهیه آن

خاکشیر، یک ماده غذایی بی‌نظیر برای کاهش درجه حرارت بدن، تسکین سردرد و رفع بی‌حالی و سرگیجه ناشی از گرما است و ترکیب آن با آبلیمو یک شربت بسیار لذیذ و گوارا را خلق می‌کند که برای سرو در مهمانی‌ها و ماه رمضان، عالی است.

مواد لازم برای ۴ لیوان شربت

طرز تهیه شربت آبلیمو با خاکشیر 

طرز تهیه شربت آبلیمو با خاکشیر 

مرحله اول:

خاکشیر را در یک کاسه بریزید و روی آن را با آب پر کنید. دانه‌های خاکشیر را با چنگال کاملا هم بزنید. سپس اجازه دهید تا دانه‌ها ته‌نشین شوند. آب کاسه را آرام تخلیه کنید. این کار را برای چندبار دیگر تکرار کنید تا خاکشیر تمیز و عاری از هرگونه خاک و شن‌ریزه شود. 

مرحله دوم:

پس از شستشوی کامل خاکشیر، خاکشیر را برای چند ساعت در آب بگذارید، سپس آب آن را با احتیاط خالی کنید.

مرحله سوم:

آب سرد، آب لیموهای تازه و شکر را در یک پارچ با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. سپس خاکشیر و گلاب را به آن‌ها اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله چهارم:

شربت آبلیمو و خاکشیر را در یخچال قرار تا خنک شود.

مرحله پنجم:

برای سرو، شربت آبلیمو و خاکشیر را در لیوان‌های بلند بریزید و بایک قاچ لیموی تازه یا برگ نعنا تزئین کنید.

شربت آبلیمو با نعنا و طرز تهیه آن

نعنا یکی از سبزیجات معطر با عطر و بویی بی‌نظیر است که می‌تواند شربت آبلیموی شما را به یک نوشیدنی دلچسب‌تر تبدیل کند.

مواد لازم

طرز تهیه شربت آبلیمو با نعنا 

طرز تهیه شربت آبلیمو با نعنا 

مرحله اول:

آب و شکر را در یک قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید و شکر حل شود. زمانی که حجم شهد به نصف مقدار اولیه رسید، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا شهد خنک شود.

مرحله دوم:

آب پنج عدد لیمو را بگیرید. نعنا را به‌خوبی بشویید و برگ‌های آن را به‌صورت ریز ریز خرد کنید یا در هاون بکوبید.

مرحله سوم:

آب لیموی تازه و نعناهای ریز خردشده را در شربت بریزید و هم بزنید.

مرحله چهارم:

در لیوان‌های سرو، چند تکه یخ بیندازید و مقداری از شربت آبلیمو و نعنا را در آن‌ها بریزید. سپس بقیه لیوان را با آب گازدار پر کنید.

مرحله پنجم:

یک عدد لیموی باقی‌مانده را قاچ کنید و به‌همراه برگ نعنا برای تزئین در لیوان شربت بیندازید.

شربت آبلیمو با شیره انگور و طرز تهیه آن

شربت آبلیمو با شیره انگور، یک نوشیدنی خنک با ماندگاری بالا و بسیار مغذی است که تنها تفاوت آن با شربت آبلیموی ساده در این است که به‌جای شکر از شیره انگور استفاده می‌شود. شیره انگور یا دوشاب، یکی از فرآورده‌های انگور است که از آب انگور درست می‌شود. شیره انگور در مقایسه با انگور، کالری بسیار بالایی دارد و حاوی ویتامین‌های A، B، C و املاحی چون آهن، منیزیم، فسفر و مقداری کلسیم است.

مواد لازم برای یک لیوان شربت

طرز تهیه شربت آبلیمو با شیره انگور

شیره انگور

مرحله اول: 

شیره انگور را در لیوان سرو بریزید و بقیه را با آب ولرم پر کنید. سپس ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا شیره باز شود.

مرحله دوم:

آب لیموهای تازه را بگیرید و در لیوان بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس شربت را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

مرحله سوم:

برای سرو، چند تکه یخ در لیوان شربت بریزید.

نکات مهم برای تهیه شربت آبلیمو با شیره انگور

شربت آبلیمو با طعم لیموی ترش و طرز تهیه آن

مواد لازم

طرز تهیه شربت آبلیمو با طعم لیموی ترش

طرز تهیه شربت آبلیمو با طعم لیموی ترش

مرحله اول:

آب و شکر را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید و شکر حل شود. 

مرحله دوم:

پس از غلیظ شدن شهد، شعله گاز را خاموش کنید و شیره را از صافی عبور دهید. سپس پوست لیمو ترش رنده شده و آب لیمو را به آن اضافه کنید و دوباره روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا شربت غلیظ شود.

مرحله سوم:

شربت را پس از رسیده به غلظت دلخواه از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود. سپس آن را در ظرف شیشه‌ای دربسته در یخچال نگهداری کنید.

مرحله چهارم:

در زمان سرو، یک پنجم لیوان را با شربت آبلیمو و بقیه را با آب سرد و چند تکه یخ پر کنید. نوش جان!

تاریخچه شربت آبلیمو یا لیموناد

تاریخچه شربت آبلیمو

در کتاب «تاریخ کوتاه صنعت نوشیدنی» آمده است که قدمت استفاده از آب‌میوه و سبزی، به‌خصوص آب انگور در جوامعی که کشاورزی و کشت میوه در آن‌ها رایج بوده است، به هشت هزار سال قبل برمی‌گردد؛ اما به احتمال زیاد لیموناد، اولین آب‌میوه مدرن و امروزی بود که در قرن ۱۶ میلادی در کشور ایتالیا تولید شد. البته برخی محققان بر این باور هستند که لیموناد برای اولین بار در خاورمیانه تولید شده و از آنجا به ایتالیا سفر کرده است. 

خواص شربت آبلیمو

لیمو ترش، میوه درخت لیمو و از خانواده مرکبات است و از پوست، پالپ و آب آن در تهیه غذا به‌صورت گسترده استفاده می‌شود. لیمو ترش دارای ویتامین‌های C، A، B۱، B۲، B۳، پتاسیم، اسید سیتریک، آهن، کلسیم، سدیم، منیزیم و فسفر است. این میوه معمولا در نواحی گرمسیر رشد می‌کند و از جمله فواید آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

فواید شربت آبلیمو

خواص شربت آبلیمو و عسل

خواص شربت آبلیمو و عسل

طعم شربت آبلیمو

شربت آبلیمو با طعمی ترش و شیرین و ظاهری فرح‌بخش، یکی از بهترین نوشیدنی‌هایی است که می‌توان در روزهای گرم سال سرو کرد. برای تنوع، شربت آبلیمو را با تخم شربتی، خاکشیر، زعفران یا خیار مخلوط کنید تا یک نوشیدنی جدید و مجلسی‌تر داشته باشید.

شربت آبلیمو را می‌توان به‌سادگی با چند برگ نعنا، قاچ‌های لیموی تازه و خیارهای حلقه شده تزئین کرد تا ظاهری زیباتر به خود بگیرد. این شربت در رفع عطش و گرمازدگی معجزه می‌کند و به شما توصیه می‌کنیم حتما آن را در فصل تابستان و ماه رمضان مصرف کنید تا از فواید بی‌شمار آن بهره‌مند شوید.

طعم شربت آبلیمو

آیا به‌دنبال طرز تهیه شربت آبلیمو غلیظ می‌گردید؟ اگر دوست دارید یک شربت آبلیموی خوشمزه درست کنید، دست به کار شوید و از طرز تهیه شهد شربت آبلیمو ارائه شده در این مقاله استفاده کنید. اگر موفق به درست کردن شربت آبلیمو شدید، حتما از از نوشیدنی‌ زیبا و لذیذ خود عکس بگیرید و با تگ‌کردن پامپا در اینستاگرام ([email protected])، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. در ضمن در صورت تمایل، تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران پامپا در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.



نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا