سبک زندگی

طرز تهیه تیرامیسو ایتالیایی ؛ از پرطرفدارترین دسرهای دنیا

تيراميسو از پرطرفدارترین دسرهای ایتالیایی است که در منوی اکثر کافه‌ها وجود دارد؛ هرچند به‌دلیل طرز تهیه راحتی که دارد، می‌توانید آن را در خانه نیز درست کنید.

تيراميسو از معروف‌ترین و محبوب‌ترین دسرهای ایتالیایی است که امروزه یک دسر بین‌المللی به حساب می‌آید و در تمام دنیا با طعم‌های مختلف تهیه و سرو می‌شود. این دسر فوق‌العاده خوشمزه با لایه‌های ليدی فينگر و كرمی متشکل از شکر و ماسكارپونه (نوعی پنیر خامه‌ای) و تخم‌مرغ آماده می‌شود که در نهايت روی آن پودر كاكائو قرار می‌گیرد. علاوه بر مدل اصلی تیرامیسو، انواع و اقسام این دسر با طعم‌دهنده‌های مختلف، با میوه، بدون تخم‌مرغ، شکلاتی و… نیز درست می‌شود که هرکدام طرفداران خاص خود را دارد. طرز تهیه تیرامیسو ایتالیایی بسیار ساده است و برای اینکه بهترین کیفیت را داشته باشد، باید آن را از چند ساعت یا حتی از یک روز قبل آماده کنید.

این روزها دسر تیرامیسو در اکثر کافه‌ها و رستوران‌ها پیدا می‌شود؛ اما خودتان هم می‌توانید آن را در خانه درست کنید؛ از همین رو پامپا بر آن شده است تا در این مقاله شما را با طرز تهیه تیرامیسو خانگی آشنا کند.

همه چیز درباره تیرامیسو ایتالیایی:

تیرامیسو ساده

یکی از مزیت‌های تیرامیسو ساده در این است که می‌توانید آن را بدون تخم‌مرغ تهیه کنید که هم به‌صرفه‌تر است و هم راحت‌تر تهیه می‌شود.

مواد شربت:

  • یک‌سوم لیوان آب
  • نصف لیوان شکر
  • دوسوم لیوان قهوه فوری یا اسپرسو

مواد میانی:

  • ۱٫۵ لیوان خامه فرم‌گرفته
  • نصف لیوان شکر
  • ۵۰۰ گرم ماسکارپونه
  • حدود ۲۴ عدد لیدی فینگر

طرز تهیه تیرامیسو ساده

مواد لازم برای تهیه تیرامیسو

۱. آب و شكر را در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد و غليظ شود که حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.

۲. قابلمه را از روی حرارت بردارید و قهوه را به آن اضافه کنید و اجازه دهید خنک شود.

۳. پنير ماسکارپونه را با همزن برقی بزنید و سپس به خامه زده‌شده اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

۴. كف ظرف موردنظرتان را یک ردیف ليدی فينگر بچینید.

۵. با استفاده از یک برس، روی بیسکویت‌ها را شربت بمالید یا اینکه می‌توانید ليدی فينگرها را یکی‌یکی در شربت فرو کنید؛ اما نباید بیشتر از پنج ثانیه در شربت نگه دارید.

۶. در این مرحله نیمی از مایه فیلینگ را روی بیسکویت‌ها بریزید و سطح روی آن را صاف کنید.

۷. مجددا یک لایه لیدی فینگر قرار دهید و روی آن شربت بزنید.

۸. مابقی مواد فیلینگ را روی آن بریزید و سطحش را صاف کنید.

۹. روی ظرف را سلفون بکشید و برای ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.

۱۰. پس از این مدت، سلفون را بردارید و روی سطح دسر، پودر کاکائو بریزید و سرو کنید.

نکات تهیه تیرامیسو ساده

طرز تهیه تیرامیسو لیوانی

دو بشقاب تیرامیسو که با پودر کاکائو تزیین شده

  • تیرامیسو بهتر است برای ۲۴ ساعت در یخچال بماند؛ هرچند پس از حدود سه تا چهار ساعت هم قابل‌استفاده است.
  • در صورتی که نخواهید تیرامیسو را به همان شکلی که در قالب است، سرو کنید، می‌توانید کف ظرف را سلفون بکشید تا بعد از اتمام کار و استراحتی که در یخچال کرد، به‌راحتی از قالب خارج کنید.
  • برای تنوع می‌توانید از انواع میوه‌ها مثل توت‌فرنگی در تهیه تیرامیسو استفاده کنید. برای این منظور توت‌فرنگی را خرد کرده و با قدری شکر و آب‌لیموی تازه مخلوط کنید و برای دقایقی کنار بگذارید تا به خورد هم بروند. این مخلوط را لابه‌لای لیدی فینگر و مواد فیلینگ بریزید.
  • طرز تهیه تیرامیسو با موز و گردو نیز فرق چندانی با تیرامیسو ساده ندارد؛ فقط باید لابه‌لای بیسکویت‌ها و مواد فیلینگ، از حلقه‌های موز و گردو خردشده استفاده کنید که بی‌شک طعم دلچسب‌تری پیدا می‌کند.
  • در صورتی که از قالب کمربندی یا رینگ استفاده کنید، ابتدا باید کناره‌های قالب را با چاقویی تیز جدا کرده و سپس کمربند قالب را باز کنید.

تیرامیسو لیوانی

  • برای اینکه این دسر را به‌صورت یک‌جا برای مهمانی سرو می‌کنید، ترجیحا از ظرف شیشه‌ای استفاده کنید تا کلیه بیسکویت‌ها و فیلینگ و… به‌خوبی دیده شود و ظاهر زیباتر و شکیل‌تری پیدا کند.

تیرامیسو با تخم ‌مرغ

مواد لازم:

  • پنج عدد تخم‌مرغ
  • یک بسته بیسکویت لیدی فینگر
  • یک بسته پنیر ماسکارپونه
  • دو لیوان خامه فرم گرفته
  • دو قاشق غذاخوری شکر
  • نصف قاشق چای‌خوری وانیل
  • پودر کاکائو به میزان لازم
  • یک لیوان قهوه دم‌کرده غلیظ

طرز تهیه تیرامیسو با تخم‌ مرغ

طرز تهیه تیرامیسو

۱. برای این مدل تیرامیسو باید زرده و سفیده تخم‌مرغ را از هم جدا کنیم. در اینجا فقط به زرده تخم‌مرغ نیاز است.

۲. حالا در یک کتری یا ظرفی آب بریزید و روی حرارت قرار دهید و سپس ظرف حاوی زرده‌های تخم‌مرغ را روی آن بگذارید که به آن روش بن ماری می‌گویند.

۳. کمی که زرده‌ها را مخلوط کردید، شکر و وانیل را به آن اضافه کنید و در حالی که همچنان روی حرارت قرار دارد، با همزن دستی خوب هم بزنید تا به رنگ کرم روشن دربیاید.

مراحل تهیه تیرامیسو با تخم مرغ

۴. به هم‌زدن خود ادامه دهید تا مایع غلیظی مثل فرنی به دست آید و سپس آن را از روی حرارت بردارید.

۵. در این مرحله پنیر ماسکارپونه را به آن اضافه و خوب مخلوط کنید.

۶. قهوه را دم کنید و اجازه دهید از حرارت بیفتد.

۷. لیدی فینگر را در قهوه دم‌کرده بخیسانید؛ آن هم در حدی که بیسکویت‌ها مرطوب شوند؛ اما حالت خمیری به خود نگیرد.

۸. بیسکویت‌ها را ته ظرف بچینید و روی آن از کرم فیلینگ بریزید و خوب پخش کنید تا سطح همه بیسکویت‌ها را بگیرد.

مراحل تهیه تیرامیسو

۹. بعد ردیف بعدی بیسکویت‌ها را به همان روش آماده کنید و روی مواد فیلینگ قرار دهید.

۱۰. بقیه کرم را روی بیسکویت‌ها بگذارید و با لیسک یا چاقو روی سطح آن را صاف کنید.

۱۱. روی ظرف سلفون بکشید و برای ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.

نکات تهیه تیرامیسو با تخم‌ مرغ

  • راه دیگر استفاده از تخم‌مرغ بدون روش بن ماری (حرارت غیرمستقیم) است؛ به این ترتیب که زرده‌ها و شکر و مقدار کمی وانیل را با هم مخلوط کنید و با همزن برقی بزنید تاحدی که حجمش دوبرابر و رنگش سفید و کش‌دار شود. باقی مراحل هم مشابه آن چیزی است که ذکر شد.
  • برای اینکه بوی تخم‌مرغ گرفته شود، می‌توانید از وانیل یا رنده پوست لیموترش استفاده کنید.

تیرامیسو شکلاتی

مواد لازم:

  • کیک اسفنجی یا لیدی فینگر
  • دو پیمانه خامه فرم گرفته
  • هشت قاشق غذاخوری آب جوش
  • پنج قاشق غذاخوری نسکافه یا قهوه
  • دو تا سه قاشق غذاخوری پودر کاکائو
  • ۱۰۰ گرم پودر قند
  • ۳۰۰ گرم شکلات تلخ
  • ۳۰۰ گرم پنیر ماسکارپونه

طرز تهیه تیرامیسو شکلاتی

دسری که با پودر کاکائو تزیین شده

۱. شکلات را با چاقو خرد کنید و آن را در کاسه‌ای بریزید و روی بخار کتری بگذارید تا به روش بن ماری آب شود.

۲. پس از الک کردن پودر کاکائو، آن را به شکلات آب‌شده داغ اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

۳. پودر قند الک‌شده و پنیر ماسکارپونه را با همزن برقی بزنید.

۴. قهوه یا نسکافه را با آب جوش مخلوط کنید تا حل شود و اجازه دهید تا از دما بیفتد.

۵. نیمی از قهوه یا نسکافه را به مخلوط پنیر و پودر قند اضافه کنید.

۶. در این مرحله شکلات مذاب را که از حرارت افتاده است، با خامه فرم گرفته مخلوط کنید و با همزن بزنید.

۷. در اینجا باید مخلوط پنیر ماسکارپونه و خامه فرم گرفته را به هم اضافه کنید و خوب هم بزنید با یکدست شوند.

۸. یک لایه کیک یا لیدی فینگر در کف ظرف بگذارید و روی آن را با مابقی قهوه یا نسکافه مرطوب کنید.

۹. سپس از مواد خامه‌ای روی کیک بریزید و آن را صاف کنید.

۱۰. لایه دوم کیک را قرار دهید و آن را به قهوه یا نسکافه آغشته کنید.

۱۱. مجددا مواد خامه‌ای را روی سطح کیک بریزید.

۱۲. روی ظرف را بپوشانید و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شود.

نکات تهیه تیرامیسو شکلاتی

چند تکه شکلات تخته ای

  • برای تهیه این دسر ترجیحا از شکلات تلخ استفاده کنید؛ چراکه خامه قنادی و همین طور کیک اسفنجی به‌اندازه کافی شیرین هستند و تلخی شکلات یک هارمونی بین طعم‌ها به وجود می‌آورد. در صورتی که از شکلات شیرین استفاده کردید، مقدار پودر قند را کاهش دهید.
  • برای آب کردن شکلات نباید آن را روی حرارت مستقیم گاز بگذارید؛ در عوض می‌توانید از روش بن ماری استفاده کنید و پس از آنکه شکلات خردشده را در یک کاسه ریختید، آن را روی بخار کتری قرار دهید. یادتان باشد که کاسه و همین طور قاشقی که می‌خواهید شکلات را هم بزنید،‌ خیس نباشند؛ زیرا واردشدن آب حتی به مقدار کم به ظرف‌تان می‌تواند باعث سفتی شکلات شود.
  • برای تزیین تیرامیسو می‌توانید از شکلات آب شده، توت فرنگی، انواع مغزها، شکلات چیپسی، پودر قهوه یا کاکائو و… استفاده کنید.

فیلم طرز تهیه تیرامیسو ایتالیایی اصل

تاریخچه تیرامیسو

«تیرامیسو» پنجمین واژه ایتالیایی شناخته‌شده در میان اروپایی‌ها است که به ۲۳ زبان مختلف وجود دارد. شاید به‌دلیل سادگی این دسر یا ارزش غذایی بالای آن باشد که کمتر کسی، به‌خصوص در ایتالیا، پیدا می‌شود که حتی یک بار هم آن را امتحان نکرده باشد.

یک برش تیرامیسو در کنار چند شاتوت سیاه

تیرامیسو در دهه ۱۹۶۰ یا ۱۹۷۰ ابداع شد؛ اما زمان و مکان دقیق آن مشخص نیست. واژه تیرامیسو در سال ۱۹۸۰ به زبان ایتالیایی و در سال ۱۹۸۲ به زبان انگلیسی شکل گرفت. افسانه‌های زیادی راجع به تاریخ تیرامیسو مطرح شده است که یکی از آن‌ها به شهر سی‌نا مربوط می‌شود و زمانی که دوک بزرگ توسکانی در قرن ۱۷ میلادی از این منطقه دیدن کرد. این دسر خوشمزه اولین بار برای او درست شد و از آنجا که از خوردن این دسر لذت برده بود، طرز تهیه آن را با خود به فلورانس برد.

در روایتی دیگر، قناد و آشپزی به نام «روبرتو لولی لینگوانوتو» (Roberto Loli Linguanotto) که اصالتا اهل ونیز بود، تازه از آلمان برگشته بود؛ جایی که دسرهای نرم به‌طور سنتی در سراسر باواریا رواج داشت. پس از بازگشت به کشورش، به یاد دسرهای ساده و خانگی دوران کودکی خود افتاد که ساده‌ترین آن از ترکیب زرده‌ تخم‌مرغ زده‌شده به‌همراه شکر تهیه می‌شد و هر کودکی از ترویز تا ونیز آن را برای صبحانه میل می‌کرد. او که یک شیرینی‌پز خوب بود، ریشه‌های آشپزی خود را با آموخته‌هایش در آلمان در هم آمیخت و پنیر ماسکارپونه را به مخلوط تخم‌مرغ و شکر اضافه کرد که منجر به‌شکل‌گیری تیرامیسو شد.

طعم تیرامیسو

دو بشقاب تیرامیسو با چند شاخه گل زیبا

تیرامیسو جزو آن دسته از دسرهای پرکالری است که چه به‌صورت خانگی آماده شود و چه آن را از بیرون خریداری کنید؛ باید قید رژیم را بزنید. این دسر باب طبع هر سلیقه‌ای است و اگر به تخم‌مرغ حساسیت دارید، می‌توانید نوع ساده آن را استفاده کنید؛ در صورتی که عاشق شکلات، به‌خصوص شکلات تلخ، هستید، پس نوع شکلاتی را از دست ندهید. برای اینکه فرد موردعلاقه‌تان را شگفت‌زده کنید، به‌سراغ میوه‌های خوشمزه‌ای مثل توت فرنگی، موز یا شلیل بروید که هم ظاهر اشتهابرانگیزی به دسر می‌دهند و هم طعم و عطر آن را دوچندان می‌کنند. خلاصه دست شما برای آماده‌کردن این دسر باز است و از آنجا که مواد اولیه چندانی ندارد و طرز تهیه آن مستلزم مهارت خاصی نیست، در مدت زمان کوتاهی می‌توانید یک دسر عالی برای دورهمی عصرگاهی خانواده خود مهیا کنید و با یک فنجان چای، لذت حضور در کنار هم بودن را تکمیل کنید.

اگر تاکنون تیرامیسو درست نکرده‌اید و با خواندن این مقاله برای درست‌کردن آن ترغیب شده‌‌اید؛ دست به کار شوید و از مراحل کارتان عکاسی کنید و با تگ‌کردن پامپا در اینستاگرام ([email protected])، آن را با کجارویی‌ها به اشتراک بگذارید. در صورتی هم که در تهیه این دسر دلچسب مهارت دارید، ضمن ارسال عکس‌های خود به اینستاگرام پامپا می‌توانید تجربیات خود را در زیر همین مقاله به ما منتقل کنید.



نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا