سبک زندگیسلامتی

طرز تهیه سوپ جو ؛ پیش غذایی ساده و لذیذ

با طرز تهیه سوپ جو، پیش غذایی لذیذ و ساده برای روزهای سرد سال آشنا شوید و آن را برای مهمانی یا یک شام سبک سرو کنید.

سوپ‌ها یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین پیش غذاها در روزهای سرد سال به‌خصوص فصل زمستان هستند. این پیش غذاهای ساده و مقوی، با رنگ و لعابی منحصربه‌فرد و عطر و بویی دلچسب، علاوه بر گرم کردن وجودتان، سرماخوردگی و گلودرد شما را نیز رفع می‌کنند. شما می‌توانید با تهیه سوپ شیر، سوپ پیاز، سوپ گوجه، سوپ جو و صدها نوع دیگر، سفره خود را رنگی‌تر و مقوی‌تر کنید و در کنار اعضای خانواده از مزه کردن آن‌ها لذت ببرید.

سوپ جو، یکی از انواع ساده سوپ و یک سوپ سنتی ایرانی است که با جو (پوست کنده یا پرک)، مرغ یا عصاره مرغ، رب گوجه فرنگی، هویج، پیاز، جعفری، نمک و فلفل سیاه درست می‌شود و می‌توان آن را با شیر، خامه و قارچ نیز طبخ کرد. این پیش غذای ساده به سرعت در خانه آماده می‌شود و به خاطر وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی، می‌تواند به‌عنوان یک وعده غذای کامل نیز سرو شود؛ اما آیا شما طرز تهیه سوپ جو پرک مجلسی را بلد هستید؟

طبخ یک سوپ جو عالی و خوشمزه نیاز به رعایت نکات و فوت و فن‌های کوزه‌گری دارد که در ادامه آن‌ها را به شما آموزش خواهیم داد. سوپ جو به‌محض سرو شدن، سوخت و ساز بدن را بالا می‌برد و دمای بدن به‌طرز محسوسی تغییر می‌کند. به همین دلیل، این سوپ غذایی مقوی به‌خصوص در زمان سرماخوردگی است. پس حتما سوپ جو را در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانید تا همه اعضای خانواده از فواید بی‌نظیر آن بهره‌مند شوند.

سوپ جو پرک

هرآنچه باید درباره سوپ جو بدانید:

سوپ جو پرک و طرز تهیه آن

مواد لازم

  • ۲ عدد هویج متوسط پوست کنده و ریز خرد شده یا رنده شده
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (یا گوجه فرنگی رنده شده)
  • یک قاشق غذاخوری روغن (یا کره)
  • نصف پیمانه جو پرک 
  • یک قاشق غذاخوری جعفری خشک (یا جعفری ساطوری شده تازه)
  • نصف پیمانه ذرت آب‌پز شده (اختیاری) 
  • یک پیمانه شیر (اختیاری)
  • دو پیمانه آب یا آب مرغ پخته شده 
  • یک قرص عصاره مرغ یا نمک، ‌فلفل سیاه و آبلیمو به مقدار لازم

طرز تهیه سوپ جو پرک

طرز تهیه سوپ جو پرک

مرحله اول:

روغن یا کره را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا کمی داغ شود. سپس رب گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید و آن را تفت دهید تا رنگ رب باز شود.

در همین حین، یک قابلمه دیگر را پر از آب (یا آب مرغ) کنید و روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید.

مرحله دوم:

هویج‌های خرد شده یا رنده شده را به رب گوجه فرنگی اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ هویج‌ها روشن شود.

مرحله سوم:

دو پیمانه آب جوش یا آب مرغ را به هویج و رب تفت داده شده اضافه کنید. توجه داشته باشید که میزان استفاده از آب، کاملا به سلیقه شما در میزان رقیق یا غلیظ بودن سوپ بستگی دارد.

مرحله چهارم:

پس از ۵ دقیقه، نصف پیمانه جو پرک را در قابلمه سوپ بریزید. سپس جعفری خشک را به مواد سوپ اضافه کنید و خوب هم بزنید. در ادامه، یک عدد قرص عصاره مرغ را با انگشتتان پودر کرده و به سوپ اضافه کنید. (اگر به عصاره مرغ دسترسی ندارید، در آخرین دقایق پخت سوپ، نمک، فلفل سیاه و آبلیمو به سوپ یزنید.)

مرحله پنجم:

ذرت آب‌پز شده یا کنسروی را در سوپ بریزید. در نهایت نیز در صورت تمایل، شیر را در قابلمه سوپ بریزید و شعله گاز را کم کنید تا سوپ برای خودش جا بیفتد.

مرحله ششم:

سوپ جو خوشمزه و مقوی شما آماده است. آن را در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.

نکات مهم برای طبخ سوپ جو پرک

نکات مهم برای طبخ سوپ جو پرک

  • جو پرک را از قبل در یک ظرف خیس کنید تا شن و ماسه آن ته‌نشین شود. 
  • علاوه بر جعفری می‌توان از گشنیز تازه یا خشک نیز در تهیه سوپ جو پرک استفاده کرد. توجه داشته باشید که طعم سبزی تازه در سوپ بسیار بهتر است؛ اما استفاده از سبزی خشک نیز برای تهیه سوپ جو مرسوم است.
  • رب گوجه فرنگی را حتما تفت دهید؛ زیرا باعث می‌شود تا طعم و رنگ سوپ در پایان پخت عالی شود.
  • اگر از عصاره مرغ برای تهیه سوپ جو پرک استفاده می‌کنید، دیگر نیازی به افزودن نمک یا ادویه نیست؛ زیرا خود عصاره مرغ طعمی شور و پر ادویه دارد. برای اطمینان در آخر سوپ را مزه کنید و در صورت نیاز، نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
  • جعفری را خوب ریز کنید تا آب نیندازد؛ سپس آن را به سوپ جو اضافه کنید.
  • پس از افزودن جعفری درب قابلمه سوپ را نگذارید تا رنگ جعفری خراب نشود.
  • آب گوشت یا مرغ را در یخچال قرار دهید تا پس از سرد شدن چربی روی آن را با قاشق بردارید و سپس به سوپ اضافه کنید تا سوپ شما خیلی چرب نشود.
  • افزودن کره و آب لیمو در زمان سرو به سوپ جو، طعم آن را استثنایی می‌کند.
  • از زرشک تفت داده شده با روغن نیز می‌توان برای تزئین سوپ استفاده کرد.
  • اگر سوپ جو را یک روز زودتر از مهمانی تهیه کنید، طعم بهتری به خود می‌گیرد؛ زیرا کاملا جا می‌افتد.
  • اگر سوپ شما شور شد، یک عدد سیب‌زمینی درسته در آن بیندازید و اجازه دهید تا ۱۵ دقیقه بپزد؛ سپس آن را از سوپ خارج کنید.

نکات مربوط به لعاب انداختن و غلیظ شدن سوپ جو پرک

نکات مربوط به لعاب انداختن و غلیظ شدن سوپ جو پرک

  • شما می‌توانید دو قاشق سوپخوری آرد برنج، ذرت یا گندم را در یک دوم لیوان آب سرد حل کنید و برای غلیظ شدن سوپ جو در ۱۵ دقیقه آخر پخت در آن بریزید.
  • برخی افراد کمی از سوپ را پس از پخت در غذاساز پوره می‌کنند و به سوپ می‌افزایند تا بافت سوپ غلیظ‌تر شود.

نکات مربوط به افزودن مواد دیگر به سوپ جو پرک

  • شما می‌توانید کمی قارچ را نیز به‌صورت جداگانه با آب لیمو روی حرارت بگذارید تا آب بیندازد و آب آن تبخیر شود. سپس آن را در قابلمه سوپ بریزید.
  • افزودن مقداری پیاز داغ به سوپ جو پرک، آن را بی‌نهایت خوشمزه می‌کند.
  • استفاده از شیر کاملا اختیاری است و در این طرز تهیه برای خوشمزه‌تر و مقوی‌تر کردن سوپ به آن اضافه شده است؛ اما اگر به آن دسترس ندارید و می‌خواهید سوپ شما کاملا قرمز رنگ باشد، شیر را از طرز تهیه حذف کنید.
  • افزودن ذرت به سوپ جو پرک نیز اختیاری است. برای آب‌پز کرن ذرت، پس از شست‌وشوی آن با آب سرد، آن‌ها را در یک قابلمه آب جوش بیندازید و برای ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم گاز بپزید. توجه داشته باشید که زمان پخت ذرت به‌اندازه ذرت‌ها بستگی دارد و هرچه ذرت‌ها بزرگ‌تر باشند به زمان پخت بیشتری احتیاج دارند.
  • شما می‌توانید از نخود فرنگی و سیب‌زمینی رنده شده نیز در تهیه سوپ جو پرک استفاده کنید.
  • به‌جای آبلیمو می‌توان از آبغوره نیز استفاده کرد.

فیلم طرز تهیه سوپ جو پرک

طرز تهیه سوپ جو پرک

سوپ جو مجلسی و طرز تهیه آن

در طرز تهیه سوپ جو مجلسی یا کلاسیک، از جو پوست کنده به‌جای بلغور جو یا جو پرک و مرغ ریش‌ریش شده استفاده می‌شود. پخت این سوپ به‌دلیل زمان پخت جو بیشتر از سوپ جو پرک است؛ اما مطمئن باشید که طعم و مزه نهایی آن ارزش زمانی که برای آن می‌گذارید را خواهد داشت.

مواد لازم برای چهار نفر

  • ۲ عدد پیاز متوسط پوست کنده
  • ۲ عدد هویج کوچک یا متوسط پوست کنده و ریز خرد شده
  • یک روغن مایع 
  • نصف یک سینه مرغ کامل
  • ۲ قاشق غذاخوری جعفری خرد شده 
  • یک پیمانه جو پوست کنده 
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • پودر سیر به مقدار لازم
  • یک عدد برگ بو
  • برش لیموی تازه برای تزئین

طرز تهیه سوپ جو مجلسی

مرحله اول:

آماده‌سازی جو: جو پوست کنده را از حداقل ۶ ساعت قبل یا یک شب قبل در آب خیس کنید. سپس آن را آبکش کنید و با چند لیوان آب تازه در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید. هر چند دقیقه یک بار جو را هم بزنید تا ته نگیرید و به ته قابلمه نچسبد. جو را باید تا زمانی بپزید که لعاب بیندازد. پس از لعاب انداختن، شعله گاز را خاموش کنید و جو را کنار بگذارید. پخت جو حدود یک ساعت زمان می‌برد.

مرحله دوم:

آماده‌سازی مرغ: یک عدد پیاز را در مقداری روغن در ماهیتابه تفت دهید تا نرم و سبک شود. سپس سینه مرغ را با کمی نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و برگ بو به‌همراه آب در قابلمه بریزید تا نیم‌پز شود. مرغ‌ها را پس از نیم‌پز شدن و خنک شدن، ریش‌ریش کنید. آب مرغ را نیز از صافی عبور دهید و کنار بگذارید.

مرحله سوم:

یک عدد پیاز خرد شده را با کمی روغن در قابلمه مناسب برای طبخ سوپ تفت دهید تا نرم شود. سعی کنید از حداقل روغن برای تفت دادن پیازها استفاده کنید تا سوپ شما چرب نشود.

سپس هویج‌های خرد شده را به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه با پیاز تفت دهید. در ادامه، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به هویج و پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید و تفت دهید. 

مرحله چهارم:

سینه مرغ نیم‌پز و ریش‌ریش شده را در قابلمه سوپ بریزید و کمی آن را تفت دهید تا سرخ شود. سپس جوی پخته را با ۴ لیوان آب جوش یا آب مرغ صاف شده در قابلمه سوپ بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا سوپ جا بیفتد.

مرحله پنجم:

رب گوجه فرنگی را در یک ماهیتابه با کمی روغن سرخ کنید تا رنگ آن باز شود. سپس آن را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کنید و در ۳۰ دقیقه پایان پخت سوپ در قابلمه سوپ بریزید. 

مرحله ششم:

در ۱۵ دقیقه پایانی پخت، سوپ را مزه کنید و در صورت نیاز به آن نمک و فلفل سیاه بیشتری بزنید. جعفری خرد شده را نیز در همین مرحله به سوپ جو بیفزایید. درب قابلمه را باز بگذارید تا رنگ جعفری تیره نشود.

مرحله ششم:

سوپ جو را در ظرف سوپ‌خوری بکشید و با کمی جعفری خرد شده و برش لیموی تازه تازه تزئین کنید.

نکات مهم برای طبخ سوپ جو مجلسی

نکات مهم برای طبخ سوپ جو مجلسی

  • آب جو پوست کنده را در زمان خیساندن در آب، چند بار عوض کنید تا زودتر بپزند.
  • برای نگهداری جو پخته می‌توانید آن را در بسته‌های کوچک در فریزر نگهداری کنید تا طبخ سوپ جو زمان کمتری از شما بگیرد.
  • برای اینکه یک سوپ لعابدار داشته باشید، در زمان افزودن جو پوست کنده به قابلمه سوپ، مقدار کمی رشته سوپ خرد کنید و به سوپ اضافه کنید. فراموش نکنید که باید مقدار خیلی کمی رشته به سوپ اضافه کنید؛ زیرا افزودن رشته زیاد باعث می‌شود سوپ شما خیلی سفت و غلیظ شود.
  • فراموش نکنید که پخت جو به‌صورت جداگانه باعث لعاب بیشتر و جا افتاده‌تر شدن سوپ می‌شود.
  • در طرز تهیه سوپ جو بدون مرغ کافی است مرغ را از طرز تهیه حذف کنید و به‌جای آن از عصاره مرغ استفاده کنید.
  • اگر به‌دنبال طرز تهیه سوپ جو برای سرماخوردگی هستید، چند عدد سیر خرد شده را به‌همراه مقداری زنجبیل به مواد سوپ اضافه کنید تا یک معجون برای درمان این مریضی فصلی داشته باشید.

سوپ جو با شیر و خامه و طرز تهیه آن

سوپ جو با شیر و خامه و طرز تهیه آن

سوپ شیر، یکی از لذیذترین انواع سوپ جو است که به‌جای استفاده از رب گوجه فرنگی در آن از شیر و خامه استفاده می‌شود و رنگ آن به‌جای قرمز، سفید رنگ است.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • یک لیتر شیر
  • ۲ عدد هویج پوست کنده و نگینی ریز خرد شده
  • ۲۰۰ گرم جو پرک
  • یک عدد پیاز پوست کنده و خرد شده
  • نصف یک سینه مرغ
  • ۳ قاشق غذاخوری آرد
  • ۱۰۰ گرم قارچ
  • ۴۰ گرم کره
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • یک تا ۲ قاشق غذاخوری خامه
  • پودر سیر و برگ بو به مقدار لازم
  • آب لیموی تازه برای سرو

طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه

طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه

مرحله اول:

آماده‌سازی مرغ: پیاز را در مقداری روغن در ماهیتابه تفت دهید تا نرم و سبک شود. سپس سینه مرغ را با کمی نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و برگ بو به‌همراه آب در قابلمه بریزید تا بپزد. مرغ‌ها را پس از پختن و خنک شدن، ریش‌ریش کنید. آب مرغ را نیز از صافی عبور دهید و کنار بگذارید.

مرحله دوم:

آماده‌سازی جو پرک: جو‌ پرک‌ها را در مخلوط‌کن و سپس در آسیاب بریزید و آن‌ها را به‌اندازه یک چهارم اولیه خرد کنید. جو پرک‌ها را با مقداری آب در قابلمه بریزید و آن را با درب باز روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا جو کاملا باز شده و لعاب بیندازد. جو پرک پس از یک ساعت می‌پزد. پس از تبخیر آب، شیر ولرم را به جو اضافه کنید.

مرحله سوم:

نیمی از کره را در  یک ماهیتابه آب کنید و قارچ‌ها را در آن تفت دهید. برای سیاه نشدن قارچ‌ها می‌توان از مقدار کمی آب لیمو استفاده کرد. قارچ‌های تفت داده شده را به‌همراه هویج، آب مرغ صاف کرده و سینه مرغ ریش‌ریش شده به مخلوط شیر و جو بیفزایید.

مرحله چهارم:

بقیه کره را در ماهیتابه‌ای دیگر آب کنید و آرد را در آن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس آن را در سوپ بریزید و اجازه دهید تا سوپ روی شعله ملایم گاز برای نیم ساعت بپزد و جا بیفتد.

مرحله پنجم:

سوپ شیر را مزه کنید و در صورت نیاز به آن نمک بزنید. سوپ را از روی حرارت بردارید و یک تا ۲ قاشق غذاخوری خامه به سوپ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خامه با سوپ یک‌دست شود. برای افزدون خامه به سوپ، خامه را در یک کاسه بریزید و با ملاقه کمی از مایه سوپ را به آن اضافه کنید تا خامه و سوپ هم‌دما شوند و گرما سوپ، خامه را نبرد. خامه و سوپ داخل کاسه را هم بزنید تا کاملا حل و یکدست شود و پس از افزودن به سوپ، ذرات خامه در آن دیده نشود و ظاهر سوپ را خراب نکند.

مرحله ششم:

سوپ را در ظرف سرو بکشید و با آب لیموی تازه نوش جان کنید.

نکات مهم برای طبخ سوپ جو با شیر و خامه

نکات مهم برای طبخ سوپ جو با شیر و خامه

  • به‌جای سینه مرغ می‌توانید از بال و گردن مرغ نیز استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید سوپ غلیظ‌تر شود، آن را بیشتر روی شعله نگه دارید.
  • اگر سوپ پس از خنک شدن، خیلی غلیظ به نظر می‌رسید، برای رقیق کردن آن از شیر گرم استفاده کنید. برای این کار، کمی شیر را در شیر جوش داغ کنید و سپس در سوپ بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. سوپ را مزه کنید و در صورت نیاز، نمک بیشتری در سوپ بریزید.
  • قارچ را می‌توان به‌صورت ورقه‌ای یا خیلی ریز خرد کرد و به سوپ افزود.
  • برای شست‌وشوی قارچ آن‌ها را در آب نریزید؛ زیرا آب زیادی جذب می‌کنند و هنگام پخت آب می‌اندازند. برای تمیز کردن قارچ‌ها، در ابتدا با یک دستمال حوله‌ای گرد و غبار و ذرات سیاه روی آن‌ها را تمیز کنید و سپس به‌آرامی یکی یکی با آب بشویید.
  • هویج را به‌صورت رنده شده نیز می‌توان به سوپ شیر افزود.
  • شما می‌توانید به‌جای فلفل سیاه از فلفل سفید استفاده کنید تا رنگ سوپ را تیره نکند.

نکات مربوط به آرد

  • حتما آرد را دو بار الک کنید و به‌منظور جلوگیری از گلوله گلوله شدن آرد، آن را کم کم به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
  • برخی افراد، آرد را تفت نمی‌دهند و با شیر مخلوط می‌کنند؛ سپس در سوپ می‌ریزند.
  • برای طبخ سوپ شیر از آرد سفید، آرد ساده، آرد برنج یا آرد ذرت استفاده کنید.

نکات مربوط به جو پرک

نکات مربوط به جو پرک

  • به‌جای آسیاب کردن، می‌توانید جو پرک را برای یک ساعت در آب ولرم خیس کنید و سپس بپزید.
  • جو پرک سریع به ته قابلمه می‌چسبد، پس هر چند دقیقه یک بار جو پرک را هم بزنید تا سوپ ته نگیرد. 
  • جو پرک را می‌توان در آب مرغ یا آب قلم پخت.
  • اگر دوست دارید یک سوپ غلیظ و لعاب‌دار داشته باشید بهتر است از جو پوست کنده استفاده کنید.

نکات مربوط به بریدن سوپ شیر

  • آب لیمو را در زمانی که سوپ گرم است، در سوپ نریزید؛ زیرا باعث بریده شدن شیر و خراب شدن سوپ شما می‌شود.
  • شیر را به‌هیچ‌وجه به‌صورت سرد به سوپ شیر اضافه نکنید؛ زیرا باعث بریده شدن شیر می‌شود. شیر را از قبل از یخچال دربیاورید و آن را به‌صورت ولرم به سوپ اضافه کنید.

نکات مربوط به سرو سوپ شیر

نکات مربوط به سرو سوپ شیر

  • اگر می‌خواهید سوپ را بلافاصله به‌صورت گرم سرو کنید، آب لیمو را قبل از افزودن شیر به مواد، در سوپ بریزید؛ اما از آنجا که قرار است شیر و خامه در ادامه به سوپ اضافه شوند، ممکن است نتوانید مقدار آب لیمو و ترشی سوپ را دقیق بسنجید. آب لیمو را به مقدار کم در سوپ بریزید و در هنگام سرو در ظرفی جداگانه آب لیمو به سر میز بیاورید تا هر کس طبق ذائقه خود به سوپ اضافه کند.
  • برای تزئین سوپ شیر می‌توان از جعفری خرد شده و قارچ استفاده کنید. جعفری را مستقیم داخل قابلمه سوپ نریزید؛ زیرا این کار باعث تغییر رنگ جعفری می‌شود. اگر از طعم جعفری خام خوشتان نمی‌آید، جعفری خرد شده را با شیر در سوپ بریزید تا همراه با مواد سوپ بپزد.
  • برخی افراد از لیموی قاچ شده برای تزئین سوپ شیر استفاده می‌کنند.
  • سوپ شیر معمولا با نان سرو نمی‌شود؛ اما اگر می‌خواهید سوپ را با نان سرو کنید؛ نان سوپ یا نان پیتا بهترین گزینه‌های شما هستند.
  • فلفل سیاه، طعم بینظیری به سوپ شیر می‌دهد؛ اما بهتر است آن را از ابتدا در سوپ نریزید و آن را سر سفره قرار دهید تا هر کس، مطابق سلیقه خود به سوپ اضافه کند. افزودن فلفل سیاه به سوپ شیر، رنگ سوپ را خراب می‌کند. سوپ شیر، به‌دلیل استفاده از شیر و خامه، طبع سردی دارد و استفاده از فلفل سیاه با طبع گرم برای متعادل کردن طبع این غذا به‌شدت توصیه می‌شود. 

طرز تهیه انواع سوپ شیر

طرز تهیه انواع سوپ شیر

  • شما می‌توانید تمام مواد سوپ را با هم بپزید و در نهایت آن را با میکسر، میکس کنید و خامه را در آن بریزید.
  • اگر به‌دنبال طرز تهیه سوپ جو پرک با شیر بدون خامه و یک سوپ کم کالری هستید، خامه را از طرز تهیه حذف کنید؛ البته خامه طعم و رنگ خیلی خوبی به این سوپ می‌دهد و بهتر است سوپ مهمانی یا مجالس رسمی را با خامه بپزید.
  • طرز تهیه سوپ جو سفید با قارچ به این صورت است که می‌توان مرغ را از طرز تهیه حذف کرد.
  • سوپ شیر را می‌توان بدون قارچ نیز درست کرد. طرز تهیه سوپ جو سفید بدون قارچ بسیار ساده است و کافی است که قارچ را از طرز تهیه حذف کنید.
  • طرز تهیه سوپ جو سفید بدون شیر، شباهت زیادی به سوپ جو مجلسی یا سوپ جو قرمز دارد و برای طبخ آن می‌توان از انواع سبزیجات مثل نخود فرنگی و ذرت برای طعم بهتر سوپ استفاده کرد.
  • طرز تهیه سوپ شیر و سبزیجات بسیار آسان است و شما می‌توانید از انواع سبزیجات از جمله ذرت، نخود فرنگی، کرفس، سیب‌زمینی، هویج، فلفل دلمه‌ای، سیر، پیاز و غیره برای طبخ این سوپ استفاده کنید.
  • برخی افراد به جامه خامه از سس مایونز استفاده می‌کنند؛ البته سس، طعم خاصی به سوپ می‌دهد که ممکن است مطابق میل همه نباشد.

سوپ جو و نخود و طرز تهیه آن

سوپ جو و نخود و طرز تهیه آن

مواد لازم

  • دو فنجان سبزی سوپ
  • یک فنجان جو پوست کنده پخته
  • ۲ عدد هویج بزرگ پوست کنده و خرد شده
  • ۲ عدد ساقه کرفس خرد شده
  • ۴۰۰ گرم آب گوجه فرنگی
  • یک عدد کدو سبز خرد شده
  • ۴۰۰ گرم نخود
  • یک فنجان جعفری
  • یک عدد پیاز پوست کنده و خرد شده
  • یک قاشق چای‌خوری پودر سیر
  • یک قاشق چای‌خوری شکر
  • یک قاشق چای‌خوری نمک
  • یک قاشق چای‌خوری جعفری خشک
  • یک قاشق چای‌خوری پاپریکا
  • یک قاشق چای‌خوری فلفل سیاه
  • یک قاشق چای‌خوری پودر کاری
  • یک قاشق چای‌خوری سس تمبر هندی

طرز تهیه سوپ جو و نخود

طرز تهیه سوپ جو و نخود

مرحله اول:

نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آب آن را خالی کنید و همراه با سبزی سوپ خرد شده، جو، هویج، کرفس، آب گوجه‌فرنگی، کدو سبز و پیاز خرد شده در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید.

مرحله دوم:

تمام چاشنی‌ها و ادویه‌ها به غیر از جعفری تازه را در قابلمه سوپ بریزید و پس از به جوش آمدن، شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. سوپ باید برای ۹۰ دقیقه بپزد و جا بیفتد.

مرحله سوم:

سوپ جو و نخود را در ظرف سرو بکشید و با جعفری تازه یا خامه تزئین کنید.

انواع سوپ جو

انواع سوپ جو

سوپ جو را می‌توان با انواع سبزیجات و دیگر مواد نیز درست کرد. در تهیه سوپ جو خلاق باشید و این غله مقوی و سیرکننده را با انواع مواد دلخواه خود مخلوط کنید. در ادامه برخی از محبوب‌ترین انواع سوپ جو را به شما معرفی خواهیم کرد:

  • سوپ جو با آب مرغ یا آب گوشت، چغندر و هویج نگینی خرد شده و مقداری جعفری تازه
  • سوپ جو با لوبیا سبز ریز شده، هویج نگینی خرد شده و گوجه فرنگی بدون پوست رنده شده
  • سوپ جو با تره فرنگی، خامه و زرده تخم‌مرغ 
  • سوپ جو با عدس، رب گوجه فرنگی، هویج نگینی خرد شده و آب مرغ کم چربی یا بدون چربی
  • سوپ جو با لوبیا چیتی پخته، هویج و آب گوشت
  • سوپ جو با کرفس و هویج نگینی خرد شده و ماست چکیده
  • سوپ جو با کوفته قلقلی گوشت چرخ‌کرده، شیر، جعفری و گشنیز یا برگ چغندر ریز خرد شده

تاریخچه سوپ

تاریخچه سوپ

سوپ، یکی از پیش غذاهای محبوب در جهان است که بخش عمده آن را مایعات تشکیل می‌دهد و سبزیجات و انواع گوشت از مواد تشکیل‌دهنده اصلی آن هستند. به احتمال زیاد، طبخ و تهیه سوپ به حدود ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد؛ زمانی که انسان موفق به ساخت ظروف سفالی شد. در واقع انسان‌های اولیه مایعات را در این ظروف سفالی می‌ریختند و روی آتش آن را می‌پختند. انسان با کشف پخت غذا روی آتش در ظروف سفالی موفق شد تا غلات، سبزیجات سفت و استخوان حیوانات مختلف را بپزد و غذاهایی با طعم و مزه بهتر طبخ کند.

طبق نظر باستان‌شناسان به احتمال زیاد، قدمت انواع سوپ از جمله سوپ گوجه فرنگی، سوپ جو، سوپ مرغ و سوپ قارچ به دوران قبل از کشف ظروف سفالی برمی‌گردد. در واقع، با کشف داستان مردی در دوران عصر حجر که دندان نداشت، اما می‌توانست غذا بخورد و کاملا سالم مانده بود، محققان دریافتند که احتمالا سوپ در دوران عصر حجر ابداع شده است. انسان اولیه برای تهیه سوپ بدون ظروف سفالی احتمالا از دو روش استفاده می‌کرده است: در روش اول، آن‌ها پوست حیوان را با آب و دیگر محتویاتی که قرار است بپزند، پر می‌کردند و آن را روی آتش می‌پختند و در روش دوم، آن‌ها سوراخی در زمین ایجاد کرده و آن را با آب پر می‌کردند؛ سپس مواد دیگر غذا را در آب می‌ریختند و سنگ داغی روی سوراخ می‌گذاشتند تا سوپ بپزد.

در برخی منابع تاریخی نیز ذکر شده است که اولین سوپ در ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در مصر، توسط برده‌ای به نام «منس» ابداع شده است. گفته می‌شود که او مرغی را از آشپزخانه فرعون دزدید و آن را جوشاند؛ اما قبل از خوردن سوپ، دستگیر شد. نگهبانان این برده را به نزد فرعون بردند؛ اما فرعون با چشیدن سوپ از جان برده گذشت و وی را به‌سمت آشپز خود برگزید.

فواید سوپ جو

فواید سوپ جو

سوپ جو حاوی پروتئین، کلسیم، آهن، مس، فسفر، فیبر، پتاسیم، منگنز، منیزیم، سلنیوم و انواع ویتامین‌های A ، C و گروه ویتامین‌های B مانند B۲، B۳ و B۶ است. در نظر  داشته باشید که طبع جو، سرد و خشک است. در ادامه به برخی از خواص و فواید مصرف این سوپ اشاره خواهیم کرد.

طعم سوپ جو

مقاله‌ مرتبط:

یک کاسه سوپ جو با تزئین جعفری تازه و عطر و بوی آب لیموی تازه و کره دقیقا همان چیزی است که در یک عصر سرد روز پاییزی به آن احتیاج دارید. با خوردن تنها یک قاشق از این سوپ خوشمزه تمام وجودتان گرم خواهد شد و سرما را به‌طور کل فراموش خواهید کرد. سوپ جو، یکی از انواع سوپ‌های ساده و آسانی است که می‌توانید در خانه با جو پوست کنده یا جو پرک درست کنید.

سوپ جو کلاسیک با رنگی قرمز و سوپ جو سفید با شیر و خامه از محبوب‌ترین انواع این سوپ در میان ایرانیان هستند و همیشه بر سر سفره‌ها به‌خصوص در فصل سرما دیده می‌شوند.

طعم سوپ جو

آیا به‌دنبال طرز تهیه سوپ جو دونفره می‌گردید؟ اگر هوس یک سوپ جو خانگی لذیذ و گرم به سرتان زده است، دست به کار شوید و از طرز تهیه انواع سوپ جو ارائه شده در این مقاله استفاده کنید. اگر موفق به درست کردن این پیش غذای لذیذ شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ‌کردن پامپا در اینستاگرام ([email protected])، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. در ضمن در صورت تمایل، تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران پامپا در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.



نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا