آشپزی

عدس پلو | طرز تهیه عدس پلو | دستور پخت عدس پلو | عدس پلو مجلسی

عدس پلو یک غذای سالم و مقوی است که آشپزها به آن علاقه‌ خاصی دارند؛ چون سریع آماده می‌شود. عدس پلو را می‌توانید با گوشت یا بدون گوشت تهیه کنید که این یک ویژگی خوب برای هر غذایی محسوب می‌شود.

عدس پلو

عدس پلو یکی از راحت‌ترین غذاهای ایرانی است که با کمی ترفند از یک غذای ساده به یک غذای مجلل و خوشمزه تبدیل می‌شود. با مجله پامپا همراه باشید تا طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت و کشمش پلویی را به شما آموزش دهیم.

مهم‌ترین راز خوش‌طعم و خوش‌عطر شدن قاطی‌پلوهایی مثل لوبیا پلو استفاده از ادویه‌های مناسب است. یکی از ادویه‌های پرکاربرد در پلوهای مخلوط ایرانی دارچین است که عطر و طعمی جادویی به برنج می‌دهد.

مواد لازم برای تهیه عدس پلو

  • برنج ۳ پیمانه
  • عدس ۲ پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده ۲۵۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • کشمش پلویی ۱ پیمانه
  • زعفران به میزان لازم
  • زردچوبه، دارچین، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک به میزان لازم

طرز تهیه عدس پلو

۱. برای اینکه پوست عدس هنگام پختن جدا نشود، آن را از ۲ ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید. عدس را با آب روی حرارت قرار دهید تا نیم‌پز شود.

۲. یکی از پیازها را پس از رنده کردن در تابه بریزید و تفت دهید تا آب اضافی آن بخار شود. سپس کمی روغن به تابه اضافه کنید و اجازه دهید پیاز به رنگ عسلی دربیاید. سپس گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید.

۳. زمانی که گوشت کاملا با پیاز تفت خورد و آب آن بخار شد، ادویه‌ها، نمک و کمی از زعفران دم‌کرده را اضافه کنید.

۴. بعد از اضافه کردن ادویه‌ها گوشت را کامل تفت دهید تا به روغن بیفتد. مایه‌ گوشت عدس پلو حاضر است آن را کنار بگذارید.

۵. برنج را از ۳ تا ۴ ساعت قبل خیس کنید. به میزان کافی آب در یک قابلمه‌ مناسب به جوش بیاورید و برنج را در آن بریزید. با حرارت بالا اجازه دهید برنج در آب بپزد و قد بکشد. وقتی دور دانه‌های برنج نرم شد ولی وسط آن هنوز خام بود، عدس‌های نیم‌پز شده را اضافه کنید. برنج و عدس را آرام مخلوط و سپس آبکش کنید.

۶. بعد از آبکش کردن برنج، ته یک قابلمه کمی روغن بریزید و ته‌دیگ مورد علاقه‌تان را قرار دهید. مخلوط برنج و عدس را لایه لایه در قابلمه بریزید و در هر لایه زعفران و دارچین را روی برنج بریزید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید با حرارت متوسط چند دقیقه بخار کند. بعد از آن حرارت را کم کنید و اجازه دهید برای ۲۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد. اواخر پخت نصف پیمانه روغن مایع و دو قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داغ کرده و روی برنج بریزید.

۷. برای درست کردن پیاز داغ، در یک تابه‌ کوچک یک عدد پیاز خلالی شده را با مقداری روغن سرخ کنید. پس از خارج کردن پیازها از تابه، کشمشی را که از قبل با آب سرد شسته و خیسانده‌اید، در همان روغن به همراه کمی دارچین تفت دهید و کنار بگذارید.

۸. عدس پلو را در ظرف سرو بکشید و با گوشت چرخ کرده، کشمش و پیاز داغ تزیین کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب کوفته کباب مرغ با سس مخصوص را مطالعه کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا