آشپزی

مرغ شکم پر | طرز تهیه مرغ شکم پر | دستور پخت مرغ شکم پر

معمولاً در مهمانی‌ها و مجالس مرغ شکم پر را با مواد غذایی مختلف تزئین و پر می‌کنند. برای تهیه این غذای خوشمزه از مرغ درسته با پوست استفاده می‌شود.

طرز تهیه مرغ شکم پر

مرغ شکم پر یا مرغ درسته یک غذای محبوب بین‌المللی در سراسر دنیاست از قرن‌ها پیش تا کنون تهیه می‌شده است. این اغذیه، غذایی محبوب شاهان در قرون ۱۲ و ۱۳ میلادی که هم به شکل خوراک و هم به شکل کباب طبخ و در جشن‌ها و مناسبت‌ها سرو می‌شد. در ایران هم مرغ شکم پر همیشه یک غذای مجلسی و پرزرق‌ و برق بوده که در مراسم‌های خاص تهیه می‌شده است. برای تهیه مرغ شکم پر از انواع سبزی و آلو داخل شکم مرغ استفاده می‌کنند و آن را در فر یا داخل قابلمه می‌پزند. در این مطلب از مجله پامپا به شما طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی را آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر

  • مرغ کامل یک عدد متوسط
  • آلو بخارا ۱۰ عدد
  • کشمش ۳ قاشق غذاخوری
  • زرشک ۴ قاشق غذاخوری
  • رب انار ۴ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • گردو ۳ قاشق غذاخوری
  • کره ۱۰۰ گرم
  • زعفران به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه مرغ شکم پر

مرحله اول

برای شروع داخل و بیرون مرغ را به طور کامل بشویید و سپس خشک کنید. ۲۰ گرم از کره که در دمای محیط گرم شده است را به همراه کمی زعفران، نمک و فلفل روی مرغ و داخل شکم آن بمالید. اجازه دهید برای یک ساعت داخل یخچال استراحت کند تا مواد به خوبی جذب مرغ شوند. در فاصله‌ای که مرغ در یخچال استراحت می‌کند، پیاز را خلالی و با کمی روغن در تابه سرخ کنید.

مرحله دوم

بعد از آماده شدن پیاز داغ، زرشک، کشمش، گردو، آلو بخارا، ۲ قاشق رب انار و مقداری نمک را به آن اضافه و همه مواد را باهم مخلوط کنید و کمی تفت دهید. بعد از گذشت یک ساعت مرغ را از یخچال خارج و شکم آن را با موادی که آماده کرده‌اید، پر کنید. با استفاده از نخ و سوزن استریل، شکم مرغ را بدوزید و در نهایت پاهای مرغ را با نخ به هم وصل کنید.

مرحله سوم

بال‌های مرغ را جدا کنید و کنار بگذارید. در یک قابلمه، ۴ طرف مرغ را با ۴۰ گرم از کره سرخ کنید. برای تهیه کردن سس مرغ، باقیمانده‌ رب انار، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را در مابقی کره تفت دهید. پس از این که رب کمی تفت خورد، ۲ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید تا جوش بیاید. طعم سس را بچشید و مطمئن شوید که ملس باشد.

مرحله چهارم

پس از جوش آمدن، سس را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید برای ۳ الی ۴ ساعت با حرارت کم و دم کنی کاملا مغزپخت شود و سس آن جا بیفتد. حین پخت چند بار درب ظرف را باز کنید و سس را روی مرغ بریزید تا طعم سس به خوبی به بافت مرغ نفوذ کند. مرغ شکم پر شما حاضر است آن را در ظرف سرو قرار داده و با لیمو ترش و سبزی تزئین کنید. نوش جان.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب قلیه مرغ، غذای بی‌نظیر جنوبی را مطالعه کنید.

















نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا