سبک زندگیسلامتی

بهترین و خوشمزه ترین شیرینی های ایرانی را کجا پیدا کنیم؟

شیرینی های ایرانی از لذیذترین و جذاب‌ترین شیرینی‌هایی هستند که هوش از سر هر آدمی را می‌برند. ما ایرانی‌ها عاشق شیرینی های محلی خود هستیم و آن‌ها را شیرینی زندگی خود می‌دانیم. بنابراین به هر شهری که سفر می‌کنیم، اول به دنبال شیرینی های ایرانی محلی معروف آن شهر می‌گردیم.

شیرینی های سنتی هر شهر بهترین انتخاب‌ها برای سوغاتی هستند. شیرینی ها هم کام را شیرین می‌کنند و هم خاطرات سفر را! پس همین است که می‌رویم سراغ خوشمزه ترین شیرینی های ایرانی و بهترین ها را معرفی می‌کنیم.

شیرینی هایی مانند باقلوای یزدی، سوهان قم و بادام سوخته‌ی شیراز طرفداران زیادی هم در کشور ایران و هم در کشورهای دیگر دارند. بدون شک هر کسی با یک بار امتحان کردن این شیرینی‌ها محال ممکن است به شیرینی های محلی و سنتی ایران دل نبازد و برای دوباره چشیدن آن‌ها لحظه‌شماری نکند.

همانطور که باید در مصرف هر چیزی تعادل را برقرار کنیم، در مصرف شیرینی ها هم باید تعادل برقرار باشد تا مشکلی برای سلامتی بدن شما ایجاد نشود.

یادتان باشد که شیرینی تمام شدنی نیست و می‌توانید همیشه آن‌ها را از قنادی‌ها تهیه کنید، پس در خوردن آن‌ها زیاده‌روی نکنید تا از لذت خوردن آن‌ها برای همیشه محروم نشوید.

شیرینی های سنتی یزد، پرچم‌دار بهترین شیرینی های ایرانی

شهر زیبا و تاریخی یزد شیرینی‌ های سنتی بسیار خوش‌مزه‌ای دارد و می‌توان گفت خوشمزه ترین شیرینی های سنتی ایرانی را می‌توانید در یزد پیدا کنید، اما برویم سراغ معروف ترین و بهترین هایشان!

شیرینی لوز یزدی

این شیرینی در دو شکل پنج لوز و چهار لوز وجود دارد که بسیاری از مردم را عاشق و شیفته‌ی خود کرده‌است. لوزها در انواع مختلفی مانند لوز نارگیل، لوز زعفرانی، لوز پسته، لوز بادام و لوز باقلوا تولید می‌شوند و هر کدام طرفداران دوآتشه خود را دارند.

بهترین شیرینی های ایرانی
لوز یزدی

نان برنجی یزدی

اگر بخواهیم از سوغات شهر یزد و کرمانشاه نام ببریم، باید به شیرینی سنتی نان برنجی اشاره کنیم. یکی از شیرینی های ایرانی دیگری که در میان مردم این کشور بسیار محبوب و پرطرفدار شناخته شده، نان برنجی یزدی است.

از آنجایی که در طرز تهیه این شیرینی‌ها آرد برنج به کار می‌رود، تردی خاصی دارند.

شاید برایتان سوال باشد که دانه‌‌های سیاه روی این شیرینی‌ها چیست؟ باید بگوییم که به آن‌ها سیاه‌ دانه می‌گویند. سیاه‌ دانه‌ها در دسته‌ی گیاهان دارویی ایرانی جای می‌گیرد که خواص بسیار زیادی برای بدن انسان دارند.

شیرینی های نان برنجی در دو رنگ سفید و زرد وجود دارند، ولی مزه‌ی آن‌ها با یکدیگر فرقی نمی‌کند. دلیل رنگ زرد این شیرینی‌ها به خاطر وجود عصاره‌ی زعفران است.

از علائم یک نان برنجی مرغوب می‌توان به عطر برنج و ترد بودن آن اشاره کرد؛ به طوری که با اولین گاز، شیرینی در دهان شما پودر شود.

داخل دستور طرز تهیه نان برنجی اصیل، روغن کرمانشاهی نقش اصلی را ایفا می‌کند.

اگر شیرینی‌ های یزدی دلتان را می‌برد و می‌خواهید بهترین سوغات را از این شهر انتخاب کنید، سری به مطلب مجله پامپا در مورد بهترین سوغات شهر یزد برای شکموها و هنردوستان بزنید!

نان برنجی یزدی خوشمزه ترین شیرینی سنتی
نان برنجی یزدی

قطاب یزدی

قطاب یکی از دلچسب‌ترین و معروف ترین شیرینی های سنتی ایران است. شهرهای دیگر هم مانند کرمان این شیرینی‌ها را تولید می‌کنند. این شیرینی‌ها به دلیل داشتن طعم و مزه عالی، معمولا از محبوب‌ترین‌ها حتی بین غیرایرانیان هستند. قطاب در دو نوع وجود دارد: نوع سنتی یزدی و قطاب عسلی.

این شیرینی ایرانی ساده از دو قسمت داخلی و خارجی به وجود آمده‌است. طرز تهیه این قطاب‌ها بسیار ساده بوده و داخل آن موادی مانند پودر بادام، پودر قند و هل وجود دارد.

تنها تفاوت قطاب عسلی با قطاب معمولی، استفاده از عسل به جای پودر قند است.

قطاب‌ها ماندگاری بالایی دارند و در زمان‌های قدیم، یکی از راه‌های گذراندن زندگی در بین زنان، آماده کردن همین قطاب‌ها بوده‌است.

 شیوه آماده کردن این شیرینی‌ها در گذشته اندکی با زمان حال فرق کرده‌است.

در قدیم، قطاب‌ها را با دست می‌پیچیدند ولی امروزه دستگاه‌های مکانیزه این کار را انجام می‌دهند و جای نیروی انسانی را گرفته‌اند.

قطاب خوشمزه ترین شیرینی ایرانی یزد
قطاب یزدی

باقلوای یزد

باقلوای یزدی در لیست بهترین شیرینی های ایرانی قرار دارد که نه تنها در ایران، بلکه در دیگر کشورها مانند ترکیه، یونان، قبرس، روسیه و… نیز علاقه‌مندان و طرفداران زیادی دارد.

شهرت باقلوا در سه شهر قزوین، گیلان و یزد بسیار بیشتر از شهرهای دیگر ایران است.

باقلواهای گیلان شکل و طعمی متفاوت نسبت به باقلواهای یزد دارند؛ ولی باقلواهای قزوین از نظر شکل و ظاهر مانند باقلواهای شهر یزد هستند؛ ولی طعم آن‌ها کمی متفاوت است.

باقلواها را در اشکال مختلف مانند لوزی، مربع و لوله‌ای آماده می‌کنند.

مواد به کار رفته در طرز تهیه باقلوای یزدی شامل گلاب، آرد گندم، بکینگ پودر، شکر، زرده تخم‌ مرغ، روغن، آب، نمک، پودر پسته، هل، پودر بادام، پودر قند و شیر هستند.

اگر همین حالا در حال برنامه‌ریزی سفر به یزد هستید تا خودتان را به این شیرینی های جذاب برسانید، بهتر است قبل از آن مطلب پامپا در مورد بهترین جاهای دیدنی یزد را هم بخوانید تا شیرینی این سفر را دو چندان کنید.

باقلوای یزدی از بهترین شیرینی های ایرانی
باقلوای یزد

شیرینی حاجی بادامی یزد

شیرینی حاجی بادومی یکی از انواع شیرینی های ایرانی به حساب می‌آید که به دلیل شکل ظاهری کوچکی که دارند، می‌توانند جایگزین مناسبی برای قند در کنار چای باشند.

اگر از جنبه‌ی خاصیت به آن نگاه کنیم، می‌بینیم که شیرینی‌ای پرخاصیت بوده و دلیل آن هم وجود بادامی است که در طرز تهیه آن به کار می‌رود.

این شیرینی هم مانند بسیاری از شیرینی های یزدی، در شهر کاشان هم پیدا می‌شود.

گاهی در مغازه‌ها این شیرینی‌ها را در کنار شیرینی‌های دیگر مانند لوز، باقلوا، قطاب و سوهان می‌بینید و این یعنی همه‌ی طعم‌های جادویی و بی‌نظیر دنیا در یک قاب قرار دارند.

حاجی بادام یزد چیست
حاجی بادامی یزد

شیرینی پنجره ای یزد

این شیرینی خوشمزه را به نام‌های دیگری مانند نان پنجره‌ای، خاتون پنجره و منقا هم می‌شناسند.

شهرهای دیگر ایران هم این شیرینی ها را در قالب‌های گرد یا پروانه‌ای تهیه می‌کنند، ولی در شهر یزد قالب دیگری برای تهیه این شیرینی بی‌نظیر به کار می‌رود.

طرز تهیه شیرینی پنجره ای کار سختی نبوده و هر کسی از پس تهیه‌ آن بر می‌آید. تنها نکته‌ی مهم درباره‌ی این شیرینی‌ها، قالب است. هم‌چنین برای سرو این شیرینی‌ها و تزئین آن‌ها حتما باید از پودر قند استفاده شود.

اگر به دنبال دسری هستید که بسیار آسان و ساده تهیه شود و با مزاج همه سازگار باشد، بهترین انتخاب برای شما شیرینی‌ های پنجره‌ای هستند.

این شیرینی در زبان انگلیسی روزت، در زبان سوئدی استرووا و در زبان چینی کویی رز است. همانطور که گفتیم در طرز تهیه این شیرینی‌ها، قالب نقش بسزایی دارد.

قالب‌هایی که برای تهیه‌ این شیرینی‌ها به کار می‌رود آهنی و یا از جنس برنجی هستند. این قالب‌ها را می‌توانید از قنادی‌ها یا از بازارهای شهر خود تهیه کنید.

یزد، تنها شیرینی های خوشمزه ندارد. در این شهر می‌توانید خوش‌طعم‌ترین غذاها را هم پیدا کنید. حالا که حسابی گشنه هستید، بد نیست نگاهی هم به خوشمزه ترین غذاهای سنتی یزد و بهترین رستوران های این شهر در مجله پامپا بیندازید.

معروف ترین شیرینی های سنتی ایرانی
شیرینی پنجره ای یزد

کیک یزدی

این کیک ایرانی همانطور که از نامش پیداست به شهر دیدنی یزد تعلق دارد، اما الان در هر شیرینی‌فروشی در هر جای ایران پیدا می‌شود و یکی از محبوب‌ترین کیک های ایرانی برای صبحانه و عصرانه است.

طعم خوش و مطلوب این شیرینی سنتی ایرانی همیشه ما را به دوران کودکی خود می‌برد، زمانی که به مدرسه می‌رفتیم و حتما باید یکی از این کیک یزدی‌ها را به عنوان تغذیه به مدرسه می‌بردیم و چه حال خوش و وصف‌نشدنی را آن زمان تجربه می‌کردیم.

شهر یزد شهری قدیمی و باستانی است. این شهر فقط به دلیل صنایع دستی ارزشمندی که دارد، معروف نیست. یکی دیگر از دلایل شهرت شهر یزد به شیرینی‌های لذیذ و خوش طعم آن مربوط است.

اگر از آن دسته آدم‌هایی هستید که به شیرینی ها علاقه ندارند، حتما یکی از این کیک یزدی‌ها را امتحان کنید تا برای همیشه عاشق خوراکی‌های شیرین شوید.

این شیرینی‌ها طرفداران زیادی را با هر نوع مزاجی به خود جذب می‌کنند.

اگر به دنبال شیرینی‌ای مقرون به صرفه هستید، بی شک کیک‌های یزدی که وزن کمی دارند، انتخاب مناسبی برای شما هستند.

کیک یزدی در دو نوع زعفرانی و کشمشی در بازار وجود دارند که همیشه چشمان شما را محو خود می‌کنند و آب از لب و دهان شما جاری می‌سازند. طرز تهیه این شیرینی‌ها بسیار آسان بوده و می‌توانید آنها را با شیر، شیر کاکائو و یا چای نوش جان کنید.

اما چه فصلی برای سفر به یزد بهترین زمان است؟ پاسخ این سوال را در مجله پامپا پیدا کنید.

کیک یزدی معروف ترین کیک های ایرانی
کیک یزدی

شیرینی های سنتی قزوین، پای ثابت چای داغ عصرانه

سری بزنیم به قزوین که شهر تاریخ است و غذاها و شیرینی‌هایش هم انگار آدم را برمی‌دارد و در دل تاریخ کهن ایران می‌چرخاند. چای را آماده کنید که این شیرینی های ایرانی هوس‌انگیز از قزوین را معرفی کنیم.

شیرینی پادرازی قزوین

یکی از انواع شیرینی های سنتی قزوین شیرینی پادرازی است که عطر و طعمی متفاوت از مدل‌های دیگر شیرینی‌های قزوین دارند.

شهر زیبای قزوین به قدری به خاطر شیرینی‌هایش مشهور است که اگر هر فردی بخواهد از شهر قزوین تعریفی کند، ابتدا بدون معطلی به شیرینی‌های آن اشاره می‌کند.

از آنجایی که شکل ظاهری این شیرینی به پا شباهت دارد، نام آن را پادرازی گذاشته‌اند. شیرینی سنتی پادرازی را معمولا با نوشیدنی‌های گرم مانند چای میل می‌کنند.

شهرهای دیگر ایران هم این شیرینی‌ها را تهیه می‌کنند ولی طرز تهیه آن‌ها کمی با شهر قزوین متفاوت است و این تفاوت به دلیل «شربت بار» است که طعمی شیرین‌تر به شیرینی های قزوین می‌بخشد.

شیرینی‌های پادرازی هرساله در کنار انواع و اقسام دیگر شیرینی‌های قزوین، برای خاص‌ترین مناسبت سال یعنی عید نوروز خودنمایی می‌کنند.

این شیرینی‌ها به دلیل نداشتن تخم‌ مرغ از ماندگاری بالایی برخوردارند.

شهر مشهد، شیرینی‌های پادرازی را همراه با سه آرد دیگر تهیه می‌کند که اندکی با طرز تهیه قزوین متفاوت است. این شیرینی‌ها در شهر قزوین فقط با آرد گندم قابل تهیه هستند.

بهترین شیرینی های ایرانی از قزوین
پادرازی قزوین

نان چایی قزوین

اگر به دنبال شیرینی‌ای با طرز تهیه آسان و راحت می‌گردید تا با آن‌ها از مهمان‌های خود در عید نوروز پذیرایی کنید، نان چایی از مناسب‌ترین گزینه‌ها بین انواع شیرینی های ایرانی است.

نان چایی به خاطر طعم خوب و تردی خاصی که دارد مشهور است. این شیرینی را در هر خانه‌ای در قزوین می‌توانید پیدا کنید و اصلا نمی‌شود چای باشد و نان چایی نباشد!

نان چایی به دلیل شیرینی کمی که دارد، برای افراد دیابتی بسیار مناسب است. نان چایی را به اسم نان هم می‌شناسند؛ زیرا میزان شیرینی این نان بسیار کم است.

پس اگر می‌خواهید قند خونتان در ایام عید که همه جا پر از شیرینی است، بالا نرود حتما از نان چایی‌ها میل کنید و نگران سلامت خود نباشید.

اگر مهمان‌های عزیز کرده دارید، آستینی بالا بزنید و این شیرینی‌های خوشمزه و راحت را برای مهمان‌های عزیزتان آماده کنید، چرا که شیرینی‌های خانگی لطف و ارزش بیشتری دارند.

نان چایی قزوین چیست
نان چایی قزوین

شیرینی اتابکی قزوین

شیرینی اتابکی یا ولیعهدی هم از آن دسته از شیرینی های ایرانی کم شیرین و سالم است.

شیرینی اتابکی غالبا در دو رنگ کرم و قهوه‌ای وجود دارد.

پختن شیرینی در شهر کهن و قدیمی قزوین رسمی بسیار دیرینه است که این هنر تا به حال از نسلی به نسل دیگر و از خانواده‌ای به خانواده‌ی دیگر منتقل شده‌است.

اغلب خانم‌های هنرمند و باسلیقه شهر قزوین توانایی پختن بیشتر شیرینی های معروف قزوین را دارند.

تاکنون بیش از ۳۰ نوع شیرینی خوش طعم و قدیمی در لیست شیرینی های سنتی قزوین ثبت شده‌است.

اگر بخواهیم از خصوصیات شیرینی‌های قزوین حرفی به میان بیاوریم باید به خوش طعمی، ماندگاری و قند و شیرینی کم اشاره کنیم.

شاید برایتان سوال باشد که معنی واژه اتابک چیست؟ در جواب باید بگوییم که معنی واژه‌ی اتابک که ریشه‌ای ترکی دارد، به معنی پدربزرگ یا فرد با تجربه است.

چرا برای سفر به قزوین در همین آخر هفته برنامه‌ریزی نکنید؟ از زیباترین جاهای دیدنی تا پاسخ به سوالات رایج در مورد سفر به قزوین در مجله پامپا آماده است تا برنامه‌ریزی سفر برایتان آسان‌تر شود.

شیرینی برنجی قزوین

یکی دیگر از شیرینی های سنتی و خوشمزه ایران، شیرینی برنجی یا نان برنجی است.

این شیرینی به عنوان سوغات شهرهای قزوین و کرمانشاه شهرت دارد. در طرز تهیه این شیرینی آرد برنج تاثیر بسزایی در ترد شدن آن دارد.

از مزایای این شیرینی می‌توان به طرز تهیه آسان، خوش طعم بودن، داشتن عطر برنج و هم‌چنین قیمت مناسب و به صرفه اشاره کرد.

شیرینی برنجی قزوین را همراه با دیگر شیرینی‌های خوشمزه و رنگارنگ آن تهیه کرده و آن‌ها را همراه با چای نوش جان کنید تا کامتان شیرین‌تر شود.

شیرینی های برنجی قزوینی
شیرینی برنجی قزوین

شیرینی قرابیه قزوین

این شیرینی هم از آن دسته از شیرینی های ایرانی است که نامش با قزوین گره خورده اما در شهرهای دیگر مثل تبریز، زنجان و مراغه هم می‌توان پیدایش کرد.

حتی در کشورهای دیگر مانند ترکیه و آذربایجان هم قرابیه طرفداران پروپاقرص خودش را دارد.

شیرینی قرابیه از خواص و ویتامین‌های بی‌شماری بهره‌مند است و هم‌چنین نقشی مهم در تقویت قلب، مغز و کبد دارد.

این شیرینی به درمان کم‌خونی می‌پردازد و از همین رو زنان باردار می‌توانند از شیرینی قرابیه مصرف کنند تا دچار کم‌خونی نشوند.

از دیگر خواص شیرینی قرابیه می‌توان به تقویت سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر و فراموشی اشاره کرد.

پس این شیرینی‌ها برای افرادی که در طول روز فعالیت فکری و ذهنی زیادی دارند، بسیار مناسب هستند. دانش‌آموزان و دانشجویان می‌توانند این شیرینی‌ها را به عنوان میان وعده میل کنند.

بیمارانی که کمبود کلسیم دارند و به آرتروز دچار شده‌اند می‌توانند از این شیرینی‌ها مصرف کنند؛ چرا که منبع خوبی از ویتامین D را دارند.

این شیرینی‌ها با دارا بودن اکثر ویتامین‌ها و املاح معدنی به سلامت پوست و موی شما هم کمک می‌کنند.

در آخر خوب است که بدانید، این شیرینی‌ها اسیدآمینه تریپتوفان را که به ساخته شدن هورمون سروتونین کمک می‌کنند، دارند. پس همین که یک تکه کوچک شیرینی در دهانتان بگذارید، می‌توانید استرس و افسردگی را هم کنترل کنید و شاید همین است که در هر مراسم و دورهمی یک ظرف شیرینی آن هم شیرینی های خوشمزه ایرانی باید باشد!

البته کسانی که قند خون و یا فشار خون بالا دارند باید در مصرف این شیرینی‌ها بسیار محتاط عمل کنند.

خوشمزه ترین شیرینی های سنتی ایرانی
قرابیه قزوین

شیرینی های سنتی تبریز، خاص‌ترین طعم ها بین شیرینی های ایرانی

سفر ما با شیرینی های ایرانی به تبریز رسید که به دستپخت‌های جادویی و هنرهای شگفت‌انگیزش معروف است.

وقتی غذاهای تبریزی آنقدر خوشمزه هستند، حتی پیش از شروع خواندن لیست حتما باید حدس بزنید که با چه شیرینی های خاصی طرف خواهید شد!

رشته ختایی تبریز

این شیرینی‌های ورقه‌ای مشبک مخصوص ماه رمضان بوده و عضو ثابت این سفره در کنار زولبیا و بامیه هستند.

مردم تبریز در این ماه سفره‌های خود را با رشته ختایی تزئین کرده و آن را با چای میل می‌کنند.

این شیرینی خوشمزه و مقوی به نام کادایف هم معروف است. اگر به شهر زیبا و دیدنی تبریز سفر کردید، کافی است سری به بازار صفی آن زده و از این رشته ختایی‌ها هم برای خودتان هم سوغات تهیه کنید.

ترکیه یکی از کشورهایی است که شهروندان آن از طرفداران پر و پا قرص شیرینی هستند. در کشور ترکیه این شیرینی را با نام «تل کادایف» می‌شناسند.

اگر بخواهیم دسر یا شیرینی دیگری به شکل رشته ختایی مثال بزنیم، باید به رشته خشکار شمال اشاره کنیم.

این شیرینی‌ها را می‌توان به شکل‌های گوناگون مانند بقچه‌ای، رولتی، سه گوش و یک تکه آماده کرد.

خوشمزه ترین باقلواهای ایرانی
رشته ختایی تبریز

شیرینی لطیفه تبریز

در بین شیرینی‌های خامه‌ای، شیرینی لطیفه از دلرباترین‌ها به حساب می‌آید.

این شیرینی اصالتی تبریزی دارد و شکل ظاهری آن به این شکل است که بین دو تکه نان ترد مقداری خامه وجود دارد. خامه‌ی وسط این دو تکه نان معمولا با مقداری پودر پسته تزئین شده‌اند.

طرز تهیه شیرینی لطیفه به فوت کوزه‌گری خاصی نیاز ندارد ولی به دقت و ریزه کاری خاصی نیاز است تا بهترین نوع آن تهیه شود.

اگر می‌خواهید سفیده تخم مرغ شما آب نیندازد، حتما به اندازه‌ی یک چهارم قاشق چایخوری پودر کرم تارتار را به آن اضافه کنید.

اگر می‌خواهید از شیرینی‌های لطیفه برای پذیرایی‌های خود استفاده کنید، حتما لازم نیست آن‌ها را از قنادی‌ها تهیه کنید.

با توجه به طرز تهیه آسان و راحت این شیرینی‌های ایرانی می‌توانید به راحتی دست به کار شده و شیرینی‌های خانگی تهیه کنید.

شاید اگر هر کسی طعم خوب و لطیف این شیرینی‌ها را بچشد، قطعا نام آن را لطیفه بگذارد.

البته تبریز فقط شیرینی های دلبر ندارد، این شهر شهر هنر است! پس اگر خواستید در تبریز یک سوغات بخرید، قبل از آن سری به این مطلب در مجله پامپا بزنید که در آن بهترین سوغاتی های تبریز از شیرینی تا صنایع دستی معرفی شده است.

بهترین کیک های ایرانی
شیرینی لطیفه تبریز

شیرینی راحت الحلقوم تبریز

این شیرینی بی‌نظیر که با پودر سفید پوشیده شده‌است را با نام انگلیسی ترکیش دلایت می‌شناسند. یکی از مهم‌ترین و محبوب‌ترین شیرینی صادراتی کشور ترکیه، راحت الحلقوم است.

تاریخچه‌ی این شیرینی‌ها بسیار قدیمی بوده و به سال ۱۹۷۷ برمی‌گردد. شاید بتوان این شیرینی را با ۵۰۰ سال قدمت، جزء یکی از قدیمی‌ترین شیرینی‌های جهان معرفی کرد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید، شیرینی راحت الحلقوم را نخستین بار شخصی به نام بکیر افندی تولید کرد.

شیرینی‌های راحت الحلقوم به سرعت به یکی از شیرینی‌های محبوب شهر تبدیل شد که در دستمال‌هایی توری، آن‌ها را بسته بندی و عرضه می‌کردند.

امروزه حتی با گذشت این همه سال از زمان تولید این شیرینی تاکنون، هم‌چنان مردم به آن‌ها علاقه‌ی بسیار دارند و از آن‌ها برای هدیه دادن هم استفاده می‌کنند.

در طرز تهیه شیرینی راحت الحلقوم موادی مانند شیره و ترکیب نشاسته و شیر وجود به کار می‌روند.

شیرینی‌های راحت الحلقوم انواع و طعم‌هایی متفاوت دارند. تاکنون این شیرینی‌ها به ۲۴ طعم مختلف شناخته شده که معروف‌ترین آن‌ها گلاب، کندر، راحت الحلقوم ساده، نعنا، قهوه و…هستند.

اگر به کشور ترکیه سفر کردید، حتما از راحت الحلقوم‌های خاص آن که با سرشیر تهیه شده‌اند و روی آن‌ها با پودر نارگیل تزئین شده‌اند، استفاده کنید.

ناگفته نماند که راحت الحلقوم‌های تبریز هم حرفی برای گفتن دارند و از بهترین کیفیت برخوردار هستند.

معروف ترین شیرینی های ایرانی
شیرینی راحت الحلقوم تبریز

شیرینی نوقا تبریز

شیرینی قطعا یکی از محبوب‌ترین سوغاتی‌های هر شهری هستند، اما در تبریز خریدن یک شیرینی به عنوان سوغات و یادگار از روزهای خوش سفر؛ یک باید است؛ شیرینی نوقا!

نوقا از جمله آن شیرینی های ایرانی است که در رنگ و طعم‌های مختلف در بازار وجود دارند. این شیرینی ساده در شهرها و کشورهای دیگر با طرز تهیه و دستور پخت مخصوص خودش قابل تهیه است.

مواد اصلی در طرز تهیه بهترین نوقا عسل، سفیده تخم مرغ و بادام هستند. شیرینی‌های نوقا در دو نوع سخت و نرم وجود دارند.

اگر به شهر زیبا و توریستی تبریز سفر کردید، شیرینی‌های نوقا را حتما از بهترین قنادی های تبریز، مثل رکس تبریز، خانه حلوا تبریز و آجیل و خشکبار تواضع تبریز تهیه کنید تا این لذت باورنکردنی را تا خانه‌ی خود به همراه داشته باشید و خانه‌ی خود را پر از عطر این شیرینی‌ها کنید.

اصلا تبریز شهر دستپخت‌های بی‌نظیر است، حالا چه حرف از شیرینی باشد چه صحبت از سینی‌های رنگارنگ غذا. اگر به تبریز رسیدید، آدرس بهترین رستوران های تبریز را از این نوشته در مجله پامپا پیدا کنید.

نوقا چیست
شیرینی نوقا تبریز

شیرینی اریس تبریز

یکی دیگر از انواع شیرینی های ایرانی ، شیرینی اریس یا ریس است.

این شیرینی می‌تواند شکلی شبیه به تسبیح هم داشته باشد و به همین دلیل به آن شکلات تسبیحی هم می‌گویند ولی همه‌ی انواع آن‌ها به این شکل نیستند.

شیرینی ریس می‌تواند دو رنگ سفید و قهوه‌ای داشته باشد و در جعبه معمولا درست مثل مهره کنار هم چیده می‌شوند.

طرز تهیه اریس هم برای کسانی که به شیرینی‌پزی اندک علاقه‌ای داشته باشند، آنچنان سخت نیست.

خاص ترین شیرینی های سنتی ایرانی

شیرینی چوروتمه تبریز

چوروتمه تبریزی یکی دیگر از شیرینی های ساده ایرانی و سنتی است که از قدمت بالایی برخوردار است.

این شیرینی‌ها مربعی شکل هستند و رنگی شبیه به قهوه‌ای شیری دارند. دلیل این رنگ خاص، مواد تشکیل دهنده آن است.

امروزه پخت این شیرینی‌ها به دلیلی نامشخص و ناواضحی کم شده و به سختی می‌توان آن‌ها را در شهر تبریز پیدا کرد.

تنها مکان‌هایی که ممکن است این شیرینی‌ها را در آنجا یافت شوند، دالان‌های بازار تبریز هستند.

این شیرینی‌های کمیاب طرفداران زیادی در بین مردم شهر تبریز و گردشگرانی که به این شهر می‌آیند، دارند.

اگر هنوز نمی‌دانید هر کدام از این شیرینی‌ها و کلا سوغات تبریز را از کدام مراکز خرید می‌توانید پیدا کنید. ما در مجله پامپا بهترین بازارها و مراکز خرید تبریز از سنتی تا مدرن را معرفی کرده‌ایم.

قدیمی ترین شیرینی های سنتی ایرانی
شیرینی چوروتمه تبریز

شیرینی پیچ انگشتی یا پفک گردویی

ایرانی‌ها به شیرینی علاقه‌ی بسیار زیادی دارند، فرقی نمی‌کند که این شیرینی‌ها خشک باشند و یا تر، در هرصورت ما دست رد به هیچ شیرینی‌ای نمی‌زنیم.

پیچ انگشتی که اکثر ما آن را با نام شیرینی پفکی گردویی یا پفک گردویی می‌شناسیم هم از آن دسته از شیرینی های ایرانی پرطرفدار است که معمولا سر سفره هفت سین پیدا می‌شود.

اصالت شیرینی پیچ انگشتی به تبریز برمی‌گردد. طرز تهیه این شیرینی دوست داشتنی با گردو است ولی تفاوت زیادی با شیرینی گردویی یا شیرینی پفکی دارد.

تهیه این شیرینی‌ها به تجربه و مهارت زیادی نیاز ندارد و یک جستجوی ساده در اینترنت شما را به یک دستور پخت کاربردی می‌رساند.

شیرینی پفکی
شیرینی پیچ انگشتی یا پفک گردویی

شیرینی کنجدی تبریز

یکی دیگر از شیرینی‌های محبوب و پرطرفدار آذربایجان شرقی، شیرینی کنجدی است. این شیرینی ایرانی از کنجد تهیه شده و ارزش غذایی بالایی دارد.

برای کسانی که عاشق کنجد هستند و ورزشکاران، شیرینی کنجدی می‌تواند یک انتخاب عالی باشد.

طرز تهیه این شیرینی خیلی زمان‌بر نیست و از موادی مانند زرده تخم مرغ، شکر و کنجد تهیه شده‌اند. برای تهیه این شیرینی‌ها باید مواد آن را در سینی‌هایی بزرگ پهن کرده و در اندازه‌های دلخواه برش بزنید.

این شیرینی یکی از آن انتخاب‌های پرانرژی و مقوی است.

تهیه شیرینی کنجدی
شیرینی کنجدی تبریز

حلوا گردویی تبریز

حلوا گردویی تبریز یکی از محبوب ترین سوغاتی های شهر زیبای تبریز به حساب می‌آید و طبعی گرم دارد. پس اگر طبعی سرد دارید حتما این حلواهای خوشمزه و سرشار از انرژی را امتحان کنید.

این حلوا از ۶۰% گردو و از عصاره‌‌ی شیره‌های انگور و کشمش بوجود می‌آید. حلواهای گردویی با افزودنی‌های خوراکی مجاز مانند وانیل و زنجبیل قابل عرضه هستند.

این شیرینی‌ها یک منبع پر از انرژی هستند که مواد مغذی، مواد معدنی، انواع ویتامین‌‌ها و آنتی اکسیدان‌ها را دارند.

اگر به دنبال یک میان وعده‌ی عالی و انرژی‌زا هستید که انواع ویتامین‌های شما را تامین کند، حلوا گردویی حتما گزینه‌ی مناسبی است.

حالا که گشتی کامل در بهترین شیرینی‌های تبریز زدیم، بیایید به این سوال پاسخ دهیم که چرا دستپخت تبریزی‌ها انقدر محبوب و معروف است؟ پاسخ را در این مطلب در مورد بهترین غذاهای سنتی تبریز و راز آن‌ها پیدا می‌کنید.

حلوا گردویی
حلوا گردویی تبریز

شیرینی قرابیه تبریز

این شیرینی یکی از شیرینی‌های سنتی و نسبتا گران‌قیمت شهر تبریز است.

مواد اصلی در طرز تهیه این شیرینی‌های کلوچه‌ای شکل آرد، شکر، وانیل و تخم مرغ هستند.

شیرینی قرابیه در طعم‌های گوناگون و لذت‌بخشی مانند پسته‌ای، بادامی و نارگیلی وجود دارند که محتویات داخل آن غالبا مغزها هستند.

شیرینی های سنتی کرمانشاه، ایرانی اصل با روغن کرمانشاهی!

اگرچه شهرهای مرکزی ایران به شیرینی های خاصشان معروف هستند، اما بیایید سری هم به غرب بزنیم و در کرمانشاه طعم‌هایی را تجربه کنیم که در کمتر جایی پیدا می‌شوند و بر خلاف شیرینی های تبریزی و یزدی برای خوردنشان حتما باید راهی کرمانشاه شوید!

شیرینی شکری کرمانشاه

شیرینی شکری اصالتا به شهر کرمانشاه تعلق دارد و مردمان این شهر از این شیرینی‌ها در وعده‌های غذایی خود استفاده می‌کنند.

طرز تهیه این شیرینی در شهر کرمانشاه با دیگر شهرهای ایران اندکی تفاوت دارد. این تفاوت به استفاده از روغن کرمانشاهی برمی‌گردد که طعم و بوی خاصی به این شیرینی‌ها می‌بخشد.

شیرینی شکری به دلیل استفاده از شکر برای تزئین روی این شیرینی، به این نام شهرت پیدا کرده‌است.

شیرینی شکری کرمانشاه
شیرینی شکری کرمانشاه

شیرینی بژی کرمانشاه

در بین شهرهای ایران، شهر کرمانشاه از تنوع بالایی در زمینه‌ی نان و شیرینی‌های سنتی برخوردار است. همه‌ی مردم ایران از شهرت شهر کرمانشاه به خاطر شیرینی‌های متنوع و بی‌نظیر آن آگاه هستند.

یکی از نان‌ها یا بهتر است بگوییم شیرینی های کرمانشاه ، شیرینی بژی است که به عنوان نان در کنار صبحانه هم سرو شده و بسیار عام پسند است.

طرز تهیه این خوراکی لذیذ و خوش طعم به مهارت بالای آشپزی نیازی ندارد و از موادی مانند شیر، روغن حیوانی، رازیانه، زیره، شکر، آرد، زعفران و روغن کرمانشاهی به وجود می‌آید.

اگر به شهر خوش منظره‌ی کرمانشاه رفتید اصلا دست خالی از این شهر برنگردید و مقداری از شیرینی‌های بژی را تهیه کنید.

هر کسی که طعم و مزه‌ی عالی این شیرینی‌ها را چشیده، از مشتریان ثابت آن شده‌است.

اصلا سفر به غرب ایران یک رنگ و بوی متفاوت دارد، به خصوص اگر دیدنی‌های این سرزمین شگفت‌انگیز را در فصلش ببینید! پس سری به مطلب مجله پامپا در مورد راهنمای سفر به غرب ایران بزنید.

بهترین شیرینی کرمانشاهی
شیرینی بژی کرمانشاه

شیرینی کاک کرمانشاه

شیرینی کاک در همه‌ی شهرهای ایران شناخته شده‌است. امکان ندارد کسی تا به حال نام این شیرینی معروف را نشنیده باشد. شیرینی کاک در شهر شیراز با نام یوخه معروف است.

در طرز تهیه این شیرینی‌ها به قلق و وسایل ویژه‌ای نیاز است. این شیرینی‌های خوش طعم ایرانی از ورقه‌های خمیری نازک تهیه شده و برای تهیه آن‌ها از ساچ‌های ویژه‌ای استفاده می‌کنند.

یک فنجان چای تازه‌دم در کنار شیرینی‌های مرغوب کاک انرژی مطلوبی به شما می‌بخشند.

اگر قصد دارید این شیرینی‌ها را در خانه تهیه کنید، باید از موادی مانند آرد گندم، شکر، تخم مرغ، دارچین، روغن، هل، پودر پسته، پودر نارگیل، خلال بادام و آب استفاده کنید.

این شیرینی به تازگی به لیست میراث معنوی کشور افزوده شده‌است.

کاک چیست
شیرینی کاک کرمانشاه

نان برنجی کرمانشاه

اصلا نمی‌شود به کرمانشاه سفر کرد و نان برنجی را نچشید و یک جعبه به سوغات نبرد!

شاید شهرهای دیگر ایران هم مانند قزوین،تبریز و…این شیرینی های ساده و دوست داشتنی را تهیه کنند؛ ولی طرز تهیه نان برنجی‌های کرمانشاه کمی با شهرهای دیگر فرق دارد.

طرز تهیه نان برنجی هم آنقدر دشوار نیست و فوت و فن کوزه‌گری‌اش را هم می‌توانید به سادگی پیدا کنید.

حالا که در حال گشت و گذار در کرمانشاه هستیم، بد نیست سری هم بزنیم به روستای معروف پلنگان که در مرز کردستان و کرمانشاه و در ابتدای اورامان واقع شده و یکی از دیدنی‌ترین جاهای غرب ایران است. در مجله پامپا مفصل از رسوم ساکنان و علت نام‌گذاری این روستا گفته‌ایم.

معروف ترین و بهترین شیرینی های سنتی ایرانی
نان برنجی کرمانشاه

نان خرمایی کرمانشاه

یکی دیگر از شیرینی‌های مقوی بومی و محلی استان کرمانشاه، نان خرمایی است. تقریبا همه‌ی گردشگرانی که به این شهر سفر می‌کنند، امکان ندارد این شیرینی‌ها را امتحان نکرده به شهر خود برگردند.

نان خرمایی همانطور که از نامش پیداست، در دل آن خرما وجود دارد. این نان به ویژه در پاییز و زمستان با یک نوشیدنی گرم، حسابی می‌چسبد.

معروف ترین کیک های ایرانی
نان خرمایی کرمانشاه

نان برساق کرمانشاه

از زمان‌های قدیم نان پختن در تنورهای بزرگ، بسیار مرسوم بوده و هم‌چنان ادامه دارد. عطر و طعم فوق العاده‌ی این نان‌ها هوش از سر آدم می‌برند

در طرز تهیه نان برساق نیاز به بکار بردن موراد اولیه عجیب و نامتعارفی نیست. این نان را برخلاف نان‌های دیگر در تنور یا فر نمی‌پزند بلکه سرخ می‌کنند.

مردمان شهر کرمانشاه نان‌های برساق را در ماه مبارک رمضان و سر سفره‌ی افطار میل می‌کنند و خدا را بابت تمام نعمت‌هایی که به آن‌ها بخشیده، شکر می‌کنند.

بهترین شیرینی های سنتی در ایران
نان برساق کرمانشاه

پاسخ به سوالات رایج در مورد بهترین شیرینی های سنتی ایرانی

قرابیه شیرینی کدام شهر است؟

قرابیه از معروف ترین شیرینی های شهرهای زنجان، تبریز، قزوین و ارومیه است.

سوغات شیرینی همدان چیست؟

انگشت پیچ شیرینی های همدانی است که به عنوان سوغات می‌خرند.

معروف ترین شیرینی های قزوین کدامند؟

شیرینی‌های قزوین باقلوای پرچمی، نخودی، نان بادامی، نان قندی، نان نازک(نان پسته‌ای)، کیک شربتی و…هستند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا