آشپزی

نان کدو حلوایی | طرز تهیه نان کدو حلوایی | دستور پخت نان کدو حلوایی

نان کدو حلوایی یکی از نان‌های خوشمزه بین‌المللی است. این نان علاوه بر دستور پخت ساده‌اش خواص خیلی زیادی هم دارد که آن را از بقیه نان‌ها متفاوت می‌کند.

نان کدو حلوایی

نان کدو حلوایی یکی از نان‌های بین‌المللی است که در سراسر دنیا تهیه می‌شود. در ایران نیز در استان گیلان آن را درست می‌کنند. این نان بافت بسیار نرمی دارد. می‌توانید آن را به صورت مغزدار تهیه کنید. برای تهیه این نان دست به کار شوید و یک میان‌وعده سالم را در منزل تهیه کنید. شما به دلخواه می‌توانید روی نان را با کمی عسل رقیق شده کاور کنید تا براق شود. با مجله پامپا همراه باشید.

مواد لازم

  • آرد سفید ۴۵۰ گرم (۴ پیمانه)
  • خمیر مایه ۷ گرم (۱.۵ قاشق مرباخوری)
  • پوره کدو حلوایی ۱۵۰ گرم (۱/۲ پیمانه)
  • آب ولرم ۶۰ میلی لیتر (۱/۴ پیمانه)
  • شیر ولرم ۸۰ میلی لیتر (۱/۳ پیمانه)
  • شکر ۵۰ گرم (۳ قاشق غذاخوری)
  • کره ۵۰ گرم
  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • نمک نوک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

مرحله اول

برای تهیه پوره کدو حلوایی باید ۲۰۰ گرم کدو حلوایی را پوست کنده و خرد کنید. سپس داخل قابلمه کمی آب بریزید تا پخته و نرم شود. بعد از پختن داخل غذاساز بریزید و پوره کنید.

مرحله دوم

آب ولرم را داخل یک لیوان یا کاسه ریخته سپس به آن یک قاشق غذاخوری شکر و خمیر مایه اضافه کنید. هم بزنید و یک درپوش روی لیوان بگذارید تا به مدت ۱۰ دقیقه خمیر مایه عمل کند. (دمای آب حتما باید نه خیلی داغ نه خیلی سرد باشد که خمیرمایه عمل بیاید).

مرحله سوم

داخل یک کاسه تخم‌مرغ را بریزید. با چنگال و هم‌زن دستی بزنید تا کمی از لختگی خارج شود. سپس به آن شیر ولرم و کره نرم شده و مابقی شکر و پوره کدو حلوایی و نمک را اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا یکدست شود. در ادامه خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید. بعد به تدریج آرد را اضافه نمایید.

مرحله چهارم

میزان افزودن آرد تقریبی است. پس به تدریج اضافه کنید تا مانند خمیر وسط کاسه جمع شود. بیش از حد آرد نریزید زیرا خمیر سنگین می‌شود و پف نمی‌کند. سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن از بین ببرید. ۱۰ دقیقه آن را خوب ورز دهید. خمیر را داخل یک کاسه قرار دهید و روی کاسه را بپوشانید و یک ساعت در جای گرم قرار دهید تا پف کند.

مرحله پنجم

بعد از اینکه خمیر پف کرد آن را به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم کنید. روی چونه‌ها برش‌هایی ایجاد و وسط خمیر را سوراخ کنید. داخل سینی فر به مدت ۲۵ دقیقه قرار دهید تا دوباره حجم بگیرد.

مرحله ششم

روی نان‌ها را با کمی زعفران و قلم‌مو رومال کنید. سپس در فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۹۰ درجه قرار دهید تا نان‌ها پخته شوند. برای طلایی شدن روی نان‌ها ۲ دقیقه گریل را روشن کنید. بعد از خنک شدن آن را از روی سینی فر بردارید.

نکات مهم

  • برای هم زدن آرد از قاشق چوبی استفاده کنید.
  • یک ظرف آب داخل فر بگذارید تا بخار کند و نان‌های لطیفی داشته باشید.
  • مرکز نان‌ها را که کمی گود کردید با گردو پر کنید.
  • می‌توانید از مخلوط گردو و گلاب و دارچین برای مواد میانی استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه:برای مطالعه بیشتر مطالب آشپزی مطلب فیله مرغ گریل شده با سبزیجات بخارپز را بخوانید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا