آشپزی

خورشت ترش واش گیلانی | طرز تهیه خورشت ترش واش | ترش واش گیلانی


غذاهای شمالی و خصوصا غذاهای محلی گیلان محبوبیت زیادی در بین افراد با ذائقه‌های مختلف دارند و معمولا در پخت بیشتر آن‌ها از سبزیجات تازه و مواد طبیعی استفاده می‌شود.

خورشت ترش واش گیلانی

خورشت‌های ایرانی تنوع بی‌نظیری در مواد اولیه، طعم و رنگ دارند. علاو‌ه‌بر خورشت‌های اصیل که در همه‌ جای ایران (شاید با کمی تفاوت در مواد اولیه) پخته می‌شوند و طرفداران زیادی هم دارند. در این مطلب از سری آموزش‌های آشپزی مجله پامپا به شمال کشور رفته‌ایم و می‌خواهیم یک خورشت گیلانی بسیار خوشمزه را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورشت ترش واش گیلانی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم

  • سبزی ترش واش کمی سرخ شده: ۵۰۰ گرم
    (ترکیب سبزی شامل جعفری، گشنیز، تره، خالواش، چوچاق و نعنا)
  • سیر رنده‌شده: ۵ حبه
  • رب انار ترش یا ملس: ۲ قاشق غذاخوری
  • آبغوره یا آب نارنج غلیظ: به دلخواه
  • مرغ: ۴ یا ۵ تکه
  • بادمجان: ۵ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۷ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده، زردچوبه و نمک

طرز تهیه خورشت ترش واش

طرز تهیه خورشت ترش واش گیلانی

مرحله اول

در ابتدا برای سرخ کردن تکه‌های مرغ، مقداری روغن درون قابلمه بریزید و نصف قاشق چای‌خوری زردچوبه و نصف قاشق چای‌خوری نمک اضافه کنید و دو طرف مرغ را درون آن سرخ کنید. می‌توانید قبل از سرخ کردن مرغ، آن را درون آب جوش و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بجوشانید تا بوی زهم مرغ گرفته شود.

مرحله دوم

بعد از سرخ کردن و خارج کردن مرغ‌ها از قابلمه، یک پیاز را که نگینی خرد شده است داخل همان روغن تفت دهید تا کمی سبک شود.
۴ تا ۵ حبه سیر را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. زمانی که عطر سیر بلند شد، رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب باز شود. سپس سه عدد گوجه‌فرنگی پوره و رنده‌شده را هم به این ترکیب اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجه‌فرنگی از بین برود و به روغن بیفتد.

ترش واش

مرحله سوم

در این مرحله سبزی ترش واش را اضافه و مخلوط کنید. سپس آب‌جوش را اضافه کنید، تا جایی که به غلظت دلخواه‌تان برسد.
رب انار، آبغوره یا آب نارنج و مقداری نمک را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید جوش بیاید. در این مرحله مرغ‌ها را هم اضافه کنید. کمی زعفران دم کرده روی مرغ‌ها بریزید، حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت ۲ تا ۳ ساعت به آرامی بپزد.

مرحله چهارم

بادمجان‌ها را پوست بکنید و روی آن‌ها نمک بریزید و به مدت نیم ساعت کنار بگذارید تا تلخی آن‌ها گرفته شود. بعد آن‌ها را با آب ولرم بشویید و خشک و بعد سرخ کنید. چهار عدد گوجه‌فرنگی را هم نصف و سرخ کنید.
بعد از گذشت ۲ تا ۳ ساعت از پخت خورشت، بادمجان و گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید خورشت با آن‌ها بپزد. بعد از این مدت، خورشت ترش واش آماده‌ است.

ترش واش گیلانی

پیشنهاد مطالعه: آش اسفناج دشمن کم‌خونی را بخوانید.














نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا