آشپزی

برنج طارم | برنج طارم چیست | برنج طارم ایرانی

یکی از پر مصرف‌ترین و باکیفیت‌ترین برنج‌های ایرانی، برنج طارم است. این محصول به دلیل عطر، طعم و قدکشی مطلوب از جمله محبوب‌ترین برنج‌های ایران است که همواره طرفداران بسیاری را به خود جذب می‌نماید.

برنج طارم

در حال حاضر برخی افراد برای منافع شخصی برنج‌های دیگر را با عنوان این برنج می‌فروشند، در حالی که محصول آن‌ها بسیار کم‌کیفیت‌تر است. بنابراین تصمیم گرفتیم تا در این مطلب برنج طارم را به صورت کامل بررسی کنیم تا در هنگام خرید به راحتی بتوانید برنج اصیل را شناسایی کنید. با مجله پامپا همراه باشید.

برنج طارم چیست؟

یکی از اولین برنج‌های کشت‌شده در ایران، برنج طارم‌ است که نخستین بار در شهر طارم زنجان پرورش داده‌شد و نام خود را از این شهر گرفت. در حال حاضر بهترین نوع آن در استان مازندران و شهر فریدون کنار قابل برداشت است که حتی به بازارهای خارجی نیز ارسال می‌شود.

این برنج محبوب از انواع کم محصول به شمار می‌آید، یعنی حجم برداشت برنج در هر متر از شالیزار کم است. بنابراین به دلیل پایین بودن نسبت عرضه به تقاضای آن از قیمت‌های نسبتا بالایی برخوردار است.

ویژگی‌های اصلی این برنج

  • رنگ این برنج سفید مایل به کرم است و حالتی استخوانی دارد.
  • طعم بی‌نظیر از ویژگی‌های بارز این برنج است. به‌طوری‌که حتی پس از گذشت زمان طولانی از پخت آن، مزه بسیار مطلوبی دارد.
  • طول دانه‌های آن بلند بوده و پس از پخت نیز قدکشی بسیار خوبی دارد.
  • در مراحل کشت این برنج از کود شیمیایی بسیار کمی استفاده می‌شود که این خود یکی از دلایل محبوب بودن این برنج است.
  • زمان پخت برنج طارم سریع بوده و برای دم‌کشی مدت کوتاهی نیاز دارد.
  • یکی دیگر از ویژگی‌های برنج طارم عطر فوق‌العاده آن‌ است که پس از پخت از فاصله دور نیز قابل تشخیص است.

انواع برنج طارم

این محصول را با اسم‌های متنوعی در بازار همچون طارم سنگی، برنج طارم، طارم‌ هاشمی و طارم عطری عرضه می‌گردد. نام‌گذاری‌های انجام‌شده بر اساس محل کشت برنج و ویژگی‌های بارز آن صورت می‌پذیرد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

برنج طارم ایرانی

طارم‌هاشمی

برنج طارم‌هاشمی برنجی خوش‌پخت و نرم است. این نوع برنج در اکثر نواحی استان مازندران از جمله فریدون‌کنار کشت می‌شود و برای مهمانی‌ها، مجالس و مصارف خانگی و همچنین هتل‌ها و رستوران‌ها از آن استفاده فراوانی می‌شود.

طارم استخوانی

به نوعی از این برنج که رنگی تقریبا سفید دارد و دانه‌های آن بسیار سفت و محکم است، طارم استخوانی می‌گوییم.

طارم سنگی

یکی از انواع بسیار محبوب این محصول‌ است که عمدتا در روستاهای فریدون‌کنار قابل کشت است. محصولات این منطقه به دلیل آب و هوای بسیار خوب آن از کیفیت و مرغوبیت بسیار بالایی برخوردار هستند.

طارم صدری

این برنج از انواع بسیار خوش‌طعم و خوش‌عطر محسوب می‌شود که دارای رنگ سفید مایل به کرم بوده و دانه‌های آن سفت و گچی است.

طارم عطری

همان‌طور که از نام این برنج می‌توان فهمید، خوش‌بو‌ترین محصول موجود در این دسته برنج معطر طارم‌ است که در زنجان و مازندران کشت می‌شود.

قیمت برنج طارم

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، طارم از باکیفیت‌ترین برنج‌های ایرانی محسوب می‌شود. در کنار این موضوع به دلیل کم محصول بودن، میزان عرضه آن در بازار به نسبت خریداران پایین است. این موارد باعث می‌شود که این برنج از محصولات گران به حساب بیاید.

برای خرید برنج طارم می‌توانید از فروشگاه‌های آنلاین استفاده نمایید که از مزایای آن‌ها می‌توان به قابل مشاهده بودن قیمت‌های روزانه برنج و همچنین حذف واسطه‌ها اشاره کرد.

مقایسه برنج ‌هاشمی و طارم

طارم و ‌هاشمی از برنج‌های بسیار پرطرفدار ایرانی به شمار می‌آیند که افراد زیادی قادر به تشخیص آن‌ها از یکدیگر نخواهند بود.

  • دانه‌های هر دو برنج کشیده هستند اما دانه‌های برنج ‌هاشمی کمی چاق‌تر هستند.
  • هر دو برنج از اقلام باکیفیت محسوب می‌شوند و در بازار با قیمت‌های بسیار نزدیک و یا برابر به فروش می‌رسند.
  • برنج‌ هاشمی پس از پخت نرم‌تر از طارم‌ است که این ویژگی باعث می‌شود تا نوع طارم مقداری مجلسی‌تر به نظر آید.
  • هر دو برنج پخت راحتی دارند. البته برای داشتن کیفیتی بهتر می‌توانید از کشت دوم آن‌ها استفاده کنید.

در نهایت برای جمع‌بندی اطلاعات برنج طارم می‌توان گفت که این برنج دارای عطر، طعم و قدکشی کم‌نظیری است که باعث محبوبیت آن گشته‌اند. همچنین برای استفاده مجالس بهترین انتخاب‌ است زیرا از لحاظ ظاهری بسیار چشم‌نواز است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا